Reserveren

Rotterdam – Vannes

Schip

Oosterschelde

Prijs 2-persoonshut p.p.

€1575

Prijs 4-persoonshut p.p.

€1365

Aantal dagen

9

Datum inschepen

05-05-2023

Tijd inschepen

17:00

Plaats inschepen

Rotterdam, NL

Tijd ontschepen

09:00

Plaats ontschepen

Vannes, FR

Niveau

1

Datum ontschepen

14-05-2023

Goed om te weten

Nadat u het boekingsformulier heeft ingevuld, neemt de rederij persoonlijk contact met u op.

 Oosterschelde

Rotterdam – Vannes

Deze reis gaat naar Vannes. Dit Franse stadje ligt in de Golfe du Morbihan, een ondiepe baai vol kleine eilanden ‘halverwege’ de Franse westkust. De OOSTERSCHELDE is uitgenodigd op het festival ‘La Semaine du Golfe’ dat op 15 mei van start gaat.

Aantal dagen

9

Inschepen

05-05-2023, 17:00

Rotterdam, NL

Ontschepen

14-05-2023, 09:00

Vannes, FR

Prijs p.p.

€1365
1

Niveau

1

Reisbeschrijving

U stapt aan boord in Rotterdam. Familie of vrienden die u afzetten kunnen mee aan boord komen om het schip te zien. Vervolgens roept de kapitein alle opvarenden bij elkaar om u te vertellen over de veiligheidsprocedures en leefregels aan boord, over de planning van de reis en natuurlijk de weersverwachting.

Over de Nieuwe Maas en de Nieuwe-Waterweg varen we naar de Noordzee. Via het Nauw van Calais komen we in het Engelse Kanaal. We maken een stop op het Kanaaleiland Alderney of een Normandische haven. Daarna zeilen we verder westelijk. Île d’Ouessant markeert het einde van het Kanaal. We varen nu de Golf van Biskaje in. De waterdiepte neemt hier snel toe tot wel 5000 meter. Langs de Bretonse kust varen we naar het zuiden

Voordat we de Golf van Morbihan binnenvaren hopen we te ankeren bij Belle Île. De naam (Mooi Eiland) zegt genoeg; hier gaan we aan land voor een wandeling, een bezoek aan de citadel of voor een bezoek aan een van de cafés of restaurants. Eenmaal in de Golfe du Morbihan krijgen we te maken met stroomsnelheden tot wel 9 knopen. Een spannend laatste traject van een mooie reis. We gaan ten anker bij Port Blanc nabij Vannes. Op 14 mei na het ontbijt, gaat u van boord.

Transfer

U dient zelf zorg te dragen voor uw transfer terug naar huis. Wij adviseren te reizen per trein. Samen met uw medereizigers kunt u van Port Blanc naar Vannes reizen per taxi of openbaar vervoer. Vanuit Vannes reist u per TGV direct naar Parijs, waar u moet overstappen op de Thalys naar Nederland. Reserveren is verplicht.

1

Niveau 1

Reizen van niveau 1 zijn geschikt voor iedereen met een goede gezondheid. We varen bijvoorbeeld in een beschut gebied of dicht onder de kust. Bij zwaar weer of indien nodig kan het schip binnen 24 uur in een haven zijn of kiezen voor een meer beschutte route.

De rederij wil graag dat de OOSTERSCHELDE voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk is, maar u moet zich realiseren dat zeereis aan boord van een zeilschip fysiek meer van uw vraagt dan een dagelijks wandeling. De ene reis is bovendien uitdagender dan de andere. Met de verschillende niveaus geven we een indicatie hoe zwaar de reizen (kunnen) zijn. Twijfelt u of een reis voor u geschikt is? Neem dan contact op met het rederijkantoor om dit te bespreken.

Benieuwd naar het schip?

Algemene reisinformatie

Lees hier alles over uw verblijf aan boord.

Heeft u vragen?