Reserveren

Rotterdam – Vannes

Schip

Oosterschelde

Prijs 2-persoonshut p.p.

€ 1260

Niveau

2

Aantal dagen

10

Tijd inschepen

17:00

Plaats inschepen

Rotterdam, NL

Tijd ontschepen

09:00

Plaats ontschepen

Vannes, FR

Datum inschepen

28-4-2021

Datum ontschepen

7-5-2021

Goed om te weten

Als u reserveert zit u nog nergens aan vast. Wij nemen persoonlijk contact met u op en sturen u ons boekingsformulier toe. Nadat u dit invult én u van ons een boekingsbevestiging heeft ontvangen, is uw boeking een feit.

 Oosterschelde

Rotterdam – Vannes

Reis met de OOSTERSCHELDE naar Vannes waar op 10 mei La Semaine du Golfe van start zal gaan!

Aantal dagen

10

Inschepen

28-4-2021, 17:00

Rotterdam, NL

Ontschepen

7-5-2021, 09:00

Vannes, FR

Prijs vanaf p.p.

€ 1260
2

Niveau

2

Reisbeschrijving

Deze reis gaat naar Vannes. Dit Franse stadje ligt in de Golfe du Morbihan, een ondiepe baai vol kleine eilanden ‘halverwege’ de Franse westkust. De OOSTERSCHELDE is te gast op het maritieme evenement ‘La Semaine du Golfe’ dat op 10 mei van start gaat.

U stapt aan boord in Rotterdam. Samen met familie en vrienden kunt u het schip nog even bekijken. Vervolgens roept de kapitein alle opvarenden bij elkaar en vertelt u over de veiligheidsprocedures en andere regels aan boord, over de planning van de reis en de weersverwachting.

Over de Nieuwe Maas en de Nieuwe-Waterweg varen we naar de Noordzee. Via het Nauw van Calais komen we in het Kanaal. We maken een stop in een Franse haven of bijvoorbeeld op het Kanaaleiland Alderney. Daarna gaan we verder westelijk.

In het Engels Kanaal zullen we zeker nog een stop maken. Bijvoorbeeld op een van de Kanaaleilanden of in een Normandische haven. Île d’Ouessant markeert het einde van het Engels Kanaal. We varen nu van het continentaal plat af, de Golf van Biskaje in. De waterdiepte neemt hier snel toe tot wel 5000 meter. Talloze vogels en vissersschepen markeren dit ze zeer voedselrijke zeegebied. Langs de Bretonse kust varen we naar het zuiden.

Voordat we de Golf van Morbihan binnenvaren hopen we te ankeren bij Belle Île. De naam (Mooi Eiland) zegt genoeg; hier gaan we aan land voor een wandeling, een bezoek aan de citadel of voor een bezoek aan een van de cafés of restaurants.

Eenmaal in de Golfe du Morbihan krijgen we te maken met stroomsnelheden tot wel 9 knopen. Een spannend laatste traject van een mooie reis. We gaan ten anker bij Port Blanc nabij Vannes. Op 7 mei na het ontbijt, gaat u van boord.

Transfer

U dient bij deze reis zelf zorg te dragen voor uw transfer. Wij adviseren u naar Nederland terug te reizen per trein. Samen met u medereizigers kunt u van Port Blanc naar Vannes reizen per taxi of openbaar vervoer. Vanuit Vannes reist u per TGV direct naar Parijs, waar u moet overstappen op de Thalys naar Nederland. Reserveren is verplicht. De prijs voor een kaartje varieert van € 50 indien u vroeg boekt, tot maximaal € 150 indien u kort van tevoren boekt.

2

Niveau 2

Reizen van niveau 2  zijn geschikt voor iedereen die goed ter been is en voldoende fit en gezond. Er kan best wat wind of zeegang te verwachten zijn op bepaalde trajecten, maar bij zwaar weer of indien nodig kan het schip binnen 24 uur in een haven zijn.

De rederij wil graag dat de OOSTERSCHELDE voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk is, maar u moet zich realiseren dat u een zeereis maakt aan boord van een zeilschip en dat dat meer van uw fysiek vraagt dan een dagelijks wandeling. De ene reis is bovendien uitdagender dan de andere. Met de verschillende niveaus geven we een indicatie hoe zwaar de reizen (kunnen) zijn. Twijfelt u of een reis voor u geschikt is? Neem dan contact op met het rederijkantoor om dit te bespreken.

Benieuwd naar het schip?

Algemene reisinformatie

Lees hier alles over uw verblijf aan boord.

COVID-19

Lees hier meer over de maatregelen omtrent COVID-19.

Heeft u vragen?