Reserveren

Sal – Horta – Rotterdam

Schip

Oosterschelde

Prijs 2-persoonshut p.p.

€ 2900

Prijs 4-persoonshut p.p.

n.v.t.

Niveau

3

Aantal dagen

30

Datum inschepen

18-3-2021

Tijd inschepen

17:00

Plaats inschepen

Sal, Kaapverdië

Datum ontschepen

17-4-2021

Tijd ontschepen

09:00

Plaats ontschepen

Rotterdam, NL

Goed om te weten

Als u reserveert zit u nog nergens aan vast. Wij nemen persoonlijk contact met u op en sturen u ons boekingsformulier toe. Nadat u dit invult én u van ons een boekingsbevestiging heeft ontvangen, is uw boeking een feit.

 Oosterschelde

Sal – Horta – Rotterdam

Dit is de gehele oceaanreis van Sal via Horta naar Rotterdam. Het is ook mogelijk om alleen het eerste of het tweede traject mee te varen.

Aantal dagen

30

Inschepen

18-3-2021, 17:00

Sal, Kaapverdië

Ontschepen

17-4-2021, 09:00

Rotterdam, NL

Prijs vanaf p.p.

n.v.t.
3

Niveau

3

Reisbeschrijving

Vanaf het vliegveld reist u per taxi naar het plaatsje Palmeira. De OOSTERSCHELDE ligt net buiten de haven ten anker. De bemanning haalt u op met de bijboot. Deze lange zeereis biedt u de mogelijkheid om het echte zeemansleven mee te maken. U maakt deel uit van de bemanning en u draait mee in het wachtsysteem.

Voordat we vertrekken zal de bemanning u uitgebreid instructie geven. Er staat een oceaanreis op het programma, dus we maken weinig tussenstops. Gedurende het eerste traject van de reis varen we nog in het passaatgebied. Dat betekent goed weer, maar ook een stevige wind die uit het noordoosten komt. We proberen dus hoog aan de wind zo veel mogelijk noordelijk te sturen.

De eerste stop zal in Horta op de Azoren zijn. Hier blijven we een dagje om de voorraden aan te vullen en er zullen gasten van boord stappen of aan boord komen. Natuurlijk maken we van de gelegenheid gebruik om het eiland te bekijken. Door het gematigde klimaat en de zeer vruchtbare ondergrond zijn de eilanden weelderig begroeid.

Na deze stop zetten we de reis richting Rotterdam voort. Het is nog voorjaar, dus bestaat de kans op slechter weer onderweg. Gelukkig is de windrichting op dit traject, juist in die gevallen, westelijk en dus gunstig voor ons.

Dicht bij de Azoren is de kans groot om walvissen te zien, maar ook later gedurende de reis zijn we niet alleen. Zelfs zover op zee zijn er vele vogels om ons heen en af en toe zien we een maanvis, dolfijnen of andere zeedieren.

Dichterbij het Engelse Kanaal verandert de kleur van het diepblauwe water van de Atlantische Oceaan, naar het meer groenige water daar waar het continentaal plat begint en de zeebodem van 5 kilometer diepte naar 200 meter diepte gaat.

Als de reis voorspoedig is verlopen, hebben we nog tijd voor een stop in een Engelse of Franse haven of op een van de Kanaaleilanden. Eind april varen we door het Nauw van Calais de Noordzee weer op 3 mei stapt u in Rotterdam van boord.

Algemeen

Een mijlenmaker is een reis die het schip in een zo kort mogelijke tijd van A naar B brengt. Afhankelijk van het weer kan een mijlenmaker een of twee dagen langer of korter duren. U betaalt een vaste prijs voor deelname, ongeacht de duur van de reis.

3

Niveau 3

Reizen van niveau 3 zijn alleen geschikt voor de ervaren en fitte zee-reiziger. Tijdens een oversteek of lange reis zijn er weinig mogelijkheden om uit te wijken naar een haven en medische zorg is niet binnen 24 uur beschikbaar.

De rederij wil graag dat de OOSTERSCHELDE voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk is, maar u moet zich realiseren dat u een zeereis maakt aan boord van een zeilschip en dat dat meer van uw fysiek vraagt dan een dagelijks wandeling. De ene reis is bovendien uitdagender dan de andere. Met de verschillende niveaus geven we een indicatie hoe zwaar de reizen (kunnen) zijn. Twijfelt u of een reis voor u geschikt is? Neem dan contact op met het rederijkantoor om dit te bespreken.

Benieuwd naar het schip?

Algemene reisinformatie

Lees hier alles over uw verblijf aan boord.

COVID-19

Lees hier meer over de maatregelen omtrent COVID-19.

Heeft u vragen?