Reserveren

Sal – Sète

Schip

Oosterschelde

Prijs 2-persoonshut p.p.

€2900

Prijs 4-persoonshut p.p.

€2650

Niveau

3

Aantal dagen

28

Datum inschepen

9-3-2022

Tijd inschepen

17:00

Plaats inschepen

Sal, Kaapverdië

Datum ontschepen

6-4-2022

Tijd ontschepen

09:00

Plaats ontschepen

Sète, FR

Goed om te weten

Als u reserveert zit u nog nergens aan vast. Wij nemen persoonlijk contact met u op en sturen u ons boekingsformulier toe. Nadat u dit invult én u van ons een boekingsbevestiging heeft ontvangen, is uw boeking een feit.

 Oosterschelde

Sal – Horta – Sète

Dit is de hele reis van Sal naar Sète. Het is ook mogelijk om alleen het eerste of tweede deel mee te zeilen.

Aantal dagen

28

Inschepen

9-3-2022, 17:00

Sal, Kaapverdië

Ontschepen

6-4-2022, 09:00

Sète, FR

Prijs vanaf p.p.

€2650
3

Niveau

3

Reisbeschrijving

Vanaf het vliegveld reist u per taxi naar het plaatsje Palmeira. De OOSTERSCHELDE ligt ten anker net buiten de haven en de bemanning haalt u op met de bijboot. Deze lange zeereis biedt u de mogelijkheid om het echte zeemansleven mee te maken. U maakt deel uit van de bemanning en u draait mee in het wachtsysteem. Voordat we vertrekken zal de bemanning u uitgebreid instructie geven en ook onderweg is er regelmatig instructie en leert u – al doende- steeds meer over het varen met een driemaster, navigatie, meteorologie en onderhoud. Er staat een oceaanreis op het programma, dus we maken weinig tussenstops. Gedurende het eerste traject van de reis varen we nog in het passaatgebied. Dat betekent goed weer, en een stevige wind die uit het noordoosten komt. We proberen hoog aan de wind zo veel mogelijk noordelijk te sturen. We varen richting Horta op de Azoren.

Hier blijven we een dagje om de voorraden aan te vullen. Natuurlijk maken we van de gelegenheid gebruik om het eiland te bekijken. Na deze stop zetten we de reis richting Sète voort. We zijn inmiddels uit de passaat. Het is nog erg vroeg in het voorjaar, dus de kans bestaat dat we met slechter weer te maken krijgen op dit traject. Gelukkig is de windrichting in die gevallen meestal westelijk en dus gunstig voor ons. Dicht bij de Azoren is de kans groot om walvissen te zien, maar ook later tijdens de reis zijn we niet alleen. We zien meer en meer scheepvaart en zelfs zo ver op zee zijn er vogels om ons heen. Af en toe zien we een maanvis, dolfijnen of andere zeedieren. Het volgende ‘waypoint’ is Gibraltar. Een bijzonder punt waar de Atlantische Oceaan overgaat in de Middellandse zee en waar we zowel Europa als Afrika in zicht hebben. Hoogstwaarschijnlijk maken we van de gelegenheid gebruik hier aan land te gaan, te bunkeren en ons voor te bereiden op het laatste deel van de reis. Dat is op de Middellandse Zee. Ook hier is in dit jaargetijde kans op een stevige wind, maar vaak zullen we ook kunnen genieten van het voorjaar, dat hier al echt is begonnen. Als het meezit maken we nog een tussenstop ergens aan de Zuid-Spaanse kust of op de Balearen voordat we na een zeilreis van een maand, afmeren in Sète.

Algemeen

Een mijlenmaker is een reis die het schip in een zo kort mogelijke tijd van A naar B brengt. Afhankelijk van het weer kan een mijlenmaker één of twee dagen langer of korter duren. U betaalt een vaste prijs voor deelname, ongeacht de duur van de reis.

3

Niveau 3

Reizen van niveau 3 zijn alleen geschikt voor de ervaren en fitte zee-reiziger. Tijdens een oversteek of lange reis zijn er weinig mogelijkheden om uit te wijken naar een haven en medische zorg is niet binnen 24 uur beschikbaar.

De rederij wil graag dat de OOSTERSCHELDE voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk is, maar u moet zich realiseren dat u een zeereis maakt aan boord van een zeilschip en dat dat meer van uw fysiek vraagt dan een dagelijks wandeling. De ene reis is bovendien uitdagender dan de andere. Met de verschillende niveaus geven we een indicatie hoe zwaar de reizen (kunnen) zijn. Twijfelt u of een reis voor u geschikt is? Neem dan contact op met het rederijkantoor om dit te bespreken.

Benieuwd naar het schip?

Algemene reisinformatie

Lees hier alles over uw verblijf aan boord.

COVID-19

Lees hier meer over de maatregelen omtrent COVID-19.

Heeft u vragen?