Reserveren

Scheveningen-Brest

Schip

Oosterschelde

Prijs 2-persoonshut p.p.

€1170

Prijs 4-persoonshut p.p.

€990

Niveau

2

Aantal dagen

9

Datum inschepen

1-7-2020

Tijd inschepen

12:00

Plaats inschepen

Scheveningen, NL

Datum ontschepen

9-7-2020

Tijd ontschepen

09:00

Plaats ontschepen

Brest, FR

Goed om te weten

Als u reserveert zit u nog nergens aan vast. Wij nemen persoonlijk contact met u op en sturen u ons boekingsformulier toe. Nadat u dit invult én u van ons een boekingsbevestiging heeft ontvangen, is uw boeking een feit.

 Oosterschelde

Scheveningen-Brest

Deze reis is opgedeeld in twee delen. U kunt meezeilen van Kiel naar Scheveningen, van Scheveningen naar Brest of u kunt de gehele reis mee.

Aantal dagen

9

Inschepen

1-7-2020, 12:00

Scheveningen, NL

Ontschepen

9-7-2020, 09:00

Brest, FR

Prijs vanaf p.p.

€990
2

Niveau

2

Reisbeschrijving

De OOSTERSCHELDE ligt afgemeerd aan de Sartorikai in Kiel, op loopafstand van het centraal station. De kapitein heet alle gasten welkom en zodra iedereen aan boord is, zal hij u de veiligheidsprocedures en leefregels aan boord uitleggen. Ook bespreken we de plannen voor de komende reis en het weerbericht.

We vertrekken nog diezelfde dag en via het Kielerfjord varen we naar de sluizen bij Holtenau, waar we overnachten. Vroeg in de ochtend schutten we naar het ‘Nord-Ostsee Kanal’. Er is veel te zien op het kanaal, zoals de bijzondere bruggen en de grote zeeschepen die ons hier passeren of tegemoetkomen. Ook gebruiken we de tijd op het kanaal voor een uitgebreide instructie over de tuigage en het zeilen met een driemastschoener.

Zodra we bij Brünsbuttel de Elbe op komen, zetten we zeil. Met alle grote scheepvaart om ons heen is het ieder keer weer een avontuur deze snelstromende rivier af te zeilen. We hopen op een zomers hogedrukgebied met de bijbehorende oostenwind, zodat we de gehele reis onder zeil kunnen afleggen. In Scheveningen maken we een tussenstop. Als u alleen het eerste deel van deze reis heeft geboekt kunt u hier afstappen, maar ook zijn er gasten die juist vanaf dit moment aan boord komen voor het vervolg van de reis naar Brest. Zodra iedereen aan boord is vertrekken we.

Op zee gaat het wachtsysteem in. Iedereen wordt ingedeeld in een wacht en gestimuleerd mee te doen met het navigeren, sturen, trimmen van de zeilen, schiemanswerk of wat er ook maar te doen is. U kunt natuurlijk ook een boek lezen of naar de horizon of de golven staren. De OOSTERSCHELDE biedt u de gelegenheid uw zeilreis op uw eigen manier te beleven.

Er is voldoende tijd voor een aantal tussenstops. In de Franse haven Fécamp is een kleiner maritiem festival. We willen hier een korte stop maken. Er liggen veel andere mooie schepen in de haven en er is van alles te doen. Bij een vlotte reis maken we ook nog een stop aan de noordkant van Bretagne. Bijvoorbeeld in L’Aber Wrac’h. Bretagne heeft een lange en bijzonder mooie kustlijn, waar ook prachtige wandelroutes zijn die ook voor de minder geoefende wandelaar geschikt zijn. Enkele jaren terug hebben we zelfs een stop kunnen maken op Île d’Ouessant. Dit eiland is het markeringspunt van het Engelse Kanaal.

Bij een rustige zee kunnen we het laatste deel van de reis misschien door het zogenaamde ‘Canal du Four’ naar de baai van Brest varen. Het ‘Canal du Four’ is een smalle zeestraat vlak langs de Bretonse kust, die berucht is om zijn sterke stroming en beroemd om zijn vuurtorens. Het aan de zuidkant van de baai gelegen vissersdorpje Camaret-sur-Mer is een fijne plek voor de voorlaatste dag. Ook hier loopt een prachtige wandelroute langs de kust. Woensdagavond meren we uiteindelijk af in Brest, waar u de volgende ochtend het schip zult verlaten.

Algemeen

Deze reisbeschrijving is bedoeld om u een indruk te geven hoe een reis eruit zou kunnen zien. Afhankelijk van weer en wind kan het reisplan worden aangepast. Altijd zal zoveel mogelijk worden gezeild.

*Transfer

Vanuit Brest is er een goede treinverbinding via Parijs naar Nederland.

2

Niveau 2

Reizen van niveau 2  zijn geschikt voor iedereen die goed ter been is en voldoende fit en gezond. Er kan best wat wind of zeegang te verwachten zijn op bepaalde trajecten, maar bij zwaar weer of indien nodig kan het schip binnen 24 uur in een haven zijn.

De rederij wil graag dat de OOSTERSCHELDE voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk is, maar u moet zich realiseren dat u een zeereis maakt aan boord van een zeilschip en dat dat meer van uw fysiek vraagt dan een dagelijks wandeling. De ene reis is bovendien uitdagender dan de andere. Met de verschillende niveaus geven we een indicatie hoe zwaar de reizen (kunnen) zijn. Twijfelt u of een reis voor u geschikt is? Neem dan contact op met het rederijkantoor om dit te bespreken.

Benieuwd naar het schip?

Algemene reisinformatie

Lees hier alles over uw verblijf aan boord.

Heeft u vragen?