Reserveren

St. Nazaire – Scheveningen

Schip

Oosterschelde

Prijs 2-persoonshut p.p.

€1050

Prijs 4-persoonshut p.p.

€915

Aantal dagen

6

Datum inschepen

04-06-2023

Tijd inschepen

20:00

Plaats inschepen

St. Nazaire, FR

Datum ontschepen

10-06-2023

Tijd ontschepen

17:00

Plaats ontschepen

Scheveningen, NL

Niveau

1

Goed om te weten

Nadat u het boekingsformulier heeft ingevuld, neemt de rederij persoonlijk contact met u op.

 Oosterschelde

St. Nazaire – Scheveningen

St Nazaire ligt aan de monding van de Loire. De Oosterschelde was de dagen hiervoor te gast op een maritiem festival in Nantes, een stukje stroomopwaarts, en maakt zich nu op voor de reis “naar huis”.

Aantal dagen

6

Inschepen

04-06-2023, 20:00

St. Nazaire, FR

Ontschepen

10-06-2023, 17:00

Scheveningen, NL

Prijs p.p.

€915
1

Niveau

1

Reisbeschrijving

Als u aankomt ligt de Oosterschelde in St Nazaire, bij de monding van de Loire. De Bretonse kust is prachtig. Op onze reis naar het noorden door het diepe water van Biskaje passeren we verschillende eilanden waar we misschien een stop kunnen maken. Maar een ondekkingsreis langs de Bretonse kust wordt dit niet. Wie dat wil moet meevaren op onze reis vanuit Vannes, eind mei.

Deze reis moeten we een wat grotere afstand afleggen en dat betekent dat we zo snel mogelijk zeil zetten. Alle opvarenden krijgen uiteraard instructie en worden van harte uitgenodigd om mee te doen. En dan gaan we “de wacht in”. Iedereen wordt ingedeeld en maakt deel uit van de bemanning. We lossen elkaar af aan het roer, we navigeren en natuurlijk zetten we meer zeil waar datkan, of reven we zeilen waar nodig. Al snel is iedereen ingeslingerd.

Ouessant markeert het einde van de golf van Biskaje en het begin van het Engelse Kanaal. Of La Manche, zoals de Fransen zeggen. Om ons heen zien we steeds meer schepen, deze zee is heel druk bevaren. Maar onder zeil mogen wij buiten de scheepvaartroutes blijven en we kiezen de route die het meest gunstig is qua wind, want zeilen willen we. Als we nog niet eerder zijn gestopt, stoppen we misschien wel even op Alderney. Dit kanaaleiland ligt midden op de route dus we komen er sowieso vlak langs. Daarna varen we door het nauw van Calais (of Dover Straits, volgens de Engelsen) de Noordzee op. Met een beetje geluk zijn we de krijtrotsen aan zowel de Engelse als de Franse kant. Als je niet zo vaak op zee komt zul je verbaasd staan hoe druk het hier is. Steeds meer enorme windparken maken het vaargebied steeds kleiner en alle schepen varen door dezelfde aangewezen vaarroutes. Indrukwekkend is het wel. En dan komen we aan in misschien wel de mooiste zeehaven van Nederland: Scheveningen. Aan het eind van de middag nemen we afscheid van elkaar.

1

Niveau 1

Reizen van niveau 1 zijn geschikt voor iedereen met een goede gezondheid. We varen bijvoorbeeld in een beschut gebied of dicht onder de kust. Bij zwaar weer of indien nodig kan het schip binnen 24 uur in een haven zijn of kiezen voor een meer beschutte route.

De rederij wil graag dat de OOSTERSCHELDE voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk is, maar u moet zich realiseren dat zeereis aan boord van een zeilschip fysiek meer van uw vraagt dan een dagelijks wandeling. De ene reis is bovendien uitdagender dan de andere. Met de verschillende niveaus geven we een indicatie hoe zwaar de reizen (kunnen) zijn. Twijfelt u of een reis voor u geschikt is? Neem dan contact op met het rederijkantoor om dit te bespreken.

Benieuwd naar het schip?

Algemene reisinformatie

Lees hier alles over uw verblijf aan boord.

Heeft u vragen?