Reserveren

Tall Ships Race 1 Esbjerg-Harlingen

Schip

Oosterschelde

Niveau

2

Aantal dagen

7

Datum inschepen

9-7-2022

Tijd inschepen

17:00

Plaats inschepen

Esbjerg, DK

Datum ontschepen

16-7-2022

Tijd ontschepen

09:00

Plaats ontschepen

Harlingen, NL

Prijs 15-25 jaar

€770

Prijs 26 jaar en ouder

€910

Goed om te weten

Als u reserveert zit u nog nergens aan vast. Wij nemen persoonlijk contact met u op en sturen u ons boekingsformulier toe. Nadat u dit invult én u van ons een boekingsbevestiging heeft ontvangen, is uw boeking een feit.

 Oosterschelde

Tall Ships Race 1 Esbjerg – Harlingen

Ook dit jaar zal de OOSTERSCHELDE meedoen met de Tall Ships Races. Deze zeilwedstrijden worden georganiseerd door Sail Training International.

Aantal dagen

7

Inschepen

9-7-2022, 17:00

Esbjerg, DK

Ontschepen

16-7-2022, 09:00

Harlingen, NL

Prijs vanaf p.p.

€770
2

Niveau

2

Reisbeschrijving

De doelstelling van de STI is om jongeren kennis te laten maken met het zeezeilen op grote schepen en om zo internationale contacten te bevorderen. Behalve door het verblijf op zee en de crew exchange programma’s, gebeurt dit tijdens de festivals die rond deze zeilrace worden georganiseerd. Een van de festivals vindt plaats in Esbjerg en duurt van 7 juli tot en met 10 juli 2022. Je stapt op 9 juli aan boord. Er is dan nog tijd om deel te nemen aan de activiteiten in Esbjerg en om kennis te maken met de bemanning van de andere schepen voordat we starten. De OOSTERSCHELDE zal ook open zijn voor bezoekers en er is een grote kans dat het schip tijdens deze dagen ook ingezet zal worden voor een evenement. Uiteraard zorgen wij in dat geval voor een leuk alternatief programma.

Een wedstrijd is aantrekkelijk voor de echte zeilliefhebbers die de handen uit de mouwen willen steken. Er wordt fanatiek gezeild: telkens reven en ontreven, zeilen hijsen en wegnemen als de windrichting en windkracht hierom vragen, dag en nacht door. Hoewel de schepen allemaal anders zijn, zijn ze toch aan elkaar gewaagd doordat iedereen een eigen rating (tijdcorrectiefactor) heeft. Dat betekent dat je niet als eerste aan hoeft te komen om toch een kans te maken de wedstrijd te winnen. Omdat deze wedstrijd over een relatief klein gebied gaat, is de kans groot dat we regelmatig andere schepen om ons heen zullen zien. Via de radio krijgen we 2 maal daags de posities van de andere schepen door en door deze in te tekenen op de kaart zien we of het de afgelopen uren goed of minder goed hebben gedaan.

We zullen uiterlijk op 14 juli in de haven van Harlingen aankomen, zodat we in ieder geval op tijd zijn voor de prijsuitreiking en andere festiviteiten zoals de optredens, kermisattracties en crew parade. Op 16 juli na het ontbijt van boord stappen alle gasten van boord.

2

Niveau 2

Reizen van niveau 2  zijn geschikt voor iedereen die goed ter been is en voldoende fit en gezond. Er kan best wat wind of zeegang te verwachten zijn op bepaalde trajecten, maar bij zwaar weer of indien nodig kan het schip binnen 24 uur in een haven zijn.

De rederij wil graag dat de OOSTERSCHELDE voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk is, maar u moet zich realiseren dat u een zeereis maakt aan boord van een zeilschip en dat dat meer van uw fysiek vraagt dan een dagelijks wandeling. De ene reis is bovendien uitdagender dan de andere. Met de verschillende niveaus geven we een indicatie hoe zwaar de reizen (kunnen) zijn. Twijfelt u of een reis voor u geschikt is? Neem dan contact op met het rederijkantoor om dit te bespreken.

Benieuwd naar het schip?

Algemene reisinformatie

Lees hier alles over uw verblijf aan boord.

Heeft u vragen?