Reserveren

Ullapool – Aberdeen

Schip

Oosterschelde

Niveau

2

Aantal dagen

9

Prijs 1-persoonshut p.p.

€1680

Prijs 2-persoonshut p.p.

€1120

Prijs 4-persoonshut p.p.

€1120

Tijd inschepen

17:00

Plaats inschepen

Ullapool, GB

Tijd ontschepen

09:00

Plaats ontschepen

Aberdeen, GB

Datum inschepen

27-05-2021

Datum ontschepen

04-06-2021

Goed om te weten

Als u reserveert zit u nog nergens aan vast. Wij nemen persoonlijk contact met u op en sturen u ons boekingsformulier toe. Nadat u dit invult én u van ons een boekingsbevestiging heeft ontvangen, is uw boeking een feit.

 Oosterschelde

Ullapool – Aberdeen

Deze reis biedt een mooie combinatie van het ontdekken van de Schotse natuur, het dierenrijk en zeilen aan boord van een historische driemaster!

Aantal dagen

9

Inschepen

27-05-2021, 17:00

Ullapool, GB

Ontschepen

04-06-2021, 09:00

Aberdeen, GB

Prijs vanaf p.p.

€1120
2

Niveau

2

Reisbeschrijving

Op donderdag 27 mei stapt u bij ons aan boord voor een reis langs de Schotse kust. Deze bijna ongerepte kust heeft ruige, rotsachtige landschappen met prachtige eilanden en veel verschillende soorten dieren.

We vertrekken vanuit de stad Oban. Nadat de hutten zijn ingedeeld maakt u kennis met uw medereizigers en vertelt de kapitein over het reilen en zeilen en de veiligheid aan boord. Daarna kunt u nog een rondje lopen in het stadje.

De volgende ochtend vertrekken we zodra de zon opkomt. We koersen door de Sound of Mull en de Sound of Eig langs het eiland Rhum. Dit eiland steekt 800 meter uit zee en is een van de natste plaatsen in het Britse rijk. Vannacht varen we continu door; onze volgende bestemming zijn de Shiant-eilanden in de North Minch. We hebben nu uitgebreid gelegenheid het schip te verkennen en wegwijs te worden uit de ogenschijnlijke wirwar van lijnen aan boord. In de loop van de ochtend laten we het anker vallen en gaan we met de bijboten aan de wal. De Shiant-eilanden herbergen een buitengewoon rijke dierenwereld.

Na dit uitstapje hijsen we de zeilen weer en zetten we koers naar de Orkney-eilanden. Hier zullen we de hoofdstad Kirkwall bezoeken. Na ons bezoek aan Kirkwall varen we verder naar de 137 meter hoge rots Old Man of Hoy.

Vanuit Orkney zetten we koers naar de Oostkust van Schotland. Onze eindbestemming is Aberdeen. Dit is de thuishaven voor veel schepen uit de Offshore-industrie. Olie en gas, maar steeds vaker ook wind. Aberdeen is een mooie stad. Er staan immense oude granieten complexen. Vlakbij de haven in het Provost Ross’s House, is het maritiem museum.

Na het ontbijt op 4 juni nemen we afscheid van elkaar en reizen we terug naar Nederland.

Algemeen

Deze reisbeschrijving is bedoeld om u een indruk te geven hoe een reis eruit zou kunnen zien. Afhankelijk van weer en wind kan het reisplan worden aangepast, maar we zullen altijd zoveel mogelijk zeilen.

Transfer

U dient bij deze reis zelf zorg te dragen voor uw transfer. We kunnen u op verzoek in contact brengen met een boekingskantoor die tickets kan boeken voor u.v

2

Niveau 2

Reizen van niveau 2  zijn geschikt voor iedereen die goed ter been is en voldoende fit en gezond. Er kan best wat wind of zeegang te verwachten zijn op bepaalde trajecten, maar bij zwaar weer of indien nodig kan het schip binnen 24 uur in een haven zijn.

De rederij wil graag dat de OOSTERSCHELDE voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk is, maar u moet zich realiseren dat u een zeereis maakt aan boord van een zeilschip en dat dat meer van uw fysiek vraagt dan een dagelijks wandeling. De ene reis is bovendien uitdagender dan de andere. Met de verschillende niveaus geven we een indicatie hoe zwaar de reizen (kunnen) zijn. Twijfelt u of een reis voor u geschikt is? Neem dan contact op met het rederijkantoor om dit te bespreken.

Benieuwd naar het schip?

Algemene reisinformatie

Lees hier alles over uw verblijf aan boord.

COVID-19

Lees hier meer over de maatregelen omtrent COVID-19.

Heeft u vragen?