Reserveren

Vannes – Oban

Schip

Oosterschelde

Prijs 2-persoonshut p.p.

€1485

Niveau

2

Aantal dagen

12

Tijd inschepen

20:00

Plaats inschepen

Vannes, FR

Tijd ontschepen

09:00

Plaats ontschepen

Oban, GB

Datum inschepen

16-05-2021

Datum ontschepen

27-05-2021

Goed om te weten

Als u reserveert zit u nog nergens aan vast. Wij nemen persoonlijk contact met u op en sturen u ons boekingsformulier toe. Nadat u dit invult én u van ons een boekingsbevestiging heeft ontvangen, is uw boeking een feit.

 Oosterschelde

Vannes – Oban

Reis met de OOSTERSCHELDE van Vannes naar Oban!

Aantal dagen

12

Inschepen

16-05-2021, 20:00

Vannes, FR

Ontschepen

27-05-2021, 09:00

Oban, GB

Prijs vanaf p.p.

€ 1485
2

Niveau

2

Reisbeschrijving

Vanaf Vannes tot aan Oban moeten we ongeveer 660 zeemijlen afleggen. Een groot deel daarvan over open water naar de Ierse zee. We zullen dus een beetje geluk moeten hebben met de windrichting. Noordwestenwind is niet erg gunstig, maar bij de meeste andere veel voorkomende windrichtingen in dit gebied zouden we de eerste dagen meteen een flinke afstand kunnen afleggen. Eenmaal in de Ierse zee of bij de schotse kust zijn tal van prachtige baaien en ankerplekken waar we de laatste dagen van onze reis in rustig tempo van kunnen genieten.

DAG-TOT-DAG REISBESCHRIJVING

Dag 1 U komt aan boord in Port Blanc nabij Vannes. Het schip ligt ten anker, maar de bemanning wacht u op aan de wal en brengt u met de bijboot naar het schip. De hutten worden ingedeeld en de kapitein houdt zijn praatje over het reilen en zeilen en de veiligheid aan boord. De opvarenden krijgen de gelegenheid zich aan elkaar voor te stellen. We vertrekken de volgende ochtend.

Dag 2 t/m 5 We zijn op zee en varen continu door. Iedereen wordt ingedeeld in een zeewacht en krijgt – naar vermogen- een taak bij het sturen, navigeren het stellen van de zeilen of als uitkijk.

Er is voldoende te zien onderweg. We kunnen bezoek van dolfijnen verwachten of misschien wel de rugvin van een reusachtige maanvis spotten. Zeevogels zijn er ook ontzettend veel. Juist op rand van het continentale plat, de overgang van het Engelse Kanaal naar de Atlantische Oceaan, is de zee rijk aan vis en honderden Jan-van-genten foerageren hier. Natuurlijk trekt de rijke zee ook vissersschepen aan en we steken hier de drukke vaarroutes naar en van de grote havens van Europa over. We zullen ons geen moment vervelen.

Dag 6 t/m 9 Een maal goed in de Ierse zee wordt het rustiger. We varen door dit prachtige gebied met zijn vele eilanden en rotsen. Als we tijd genoeg hebben gaan we in een mooie baai ten anker voor een wandeling of barbecue aan dek.

Dag 10 In de middag komen we aan in Oban. Dit drukbezochte stadje ligt aan een beschutte baai en is een bezoek zeker waard. De haven wordt gebruikt door vissers en veerboten naar tal van eilanden. Na onze lange reis is het leuk om de avond door te brengen met een mooie wandeling of een bezoek aan een plaatselijke pub.

Dag 11 Na het ontbijt nemen we afscheid van het schip en van elkaar.

Algemeen

Deze reisbeschrijving is bedoeld om u een indruk te geven hoe een reis eruit zou kunnen zien. Afhankelijk van weer en wind kan het reisplan worden aangepast, maar we zullen altijd zoveel mogelijk zeilen.

Transfer

U dient bij deze reis zelf zorg te dragen voor uw transfer. We kunnen u op verzoek in contact brengen met een boekingskantoor die tickets kan boeken voor u.v

2

Niveau 2

Reizen van niveau 2  zijn geschikt voor iedereen die goed ter been is en voldoende fit en gezond. Er kan best wat wind of zeegang te verwachten zijn op bepaalde trajecten, maar bij zwaar weer of indien nodig kan het schip binnen 24 uur in een haven zijn.

De rederij wil graag dat de OOSTERSCHELDE voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk is, maar u moet zich realiseren dat u een zeereis maakt aan boord van een zeilschip en dat dat meer van uw fysiek vraagt dan een dagelijks wandeling. De ene reis is bovendien uitdagender dan de andere. Met de verschillende niveaus geven we een indicatie hoe zwaar de reizen (kunnen) zijn. Twijfelt u of een reis voor u geschikt is? Neem dan contact op met het rederijkantoor om dit te bespreken.

Benieuwd naar het schip?

Algemene reisinformatie

Lees hier alles over uw verblijf aan boord.

COVID-19

Lees hier meer over de maatregelen omtrent COVID-19.

Heeft u vragen?