Shop

Reserveren

Wedstrijdzeilen op het Haringvliet

Schip

Helena

Prijs p.p.

€100

Aantal dagen

1

Datum inschepen

26-10-2019

Tijd inschepen

09:45

Plaats inschepen

Willemstad

Datum ontschepen

26-10-2019

Tijd ontschepen

19:30

Plaats ontschepen

Willemstad

Goed om te weten

Als u reserveert zit u nog nergens aan vast. Wij nemen persoonlijk contact met u op en sturen u ons boekingsformulier toe. Nadat u dit invult én u van ons een boekingsbevestiging heeft ontvangen, is uw boeking een feit.

 Helena

Wedstrijdzeilen op het Haringvliet

In het laatste weekend van oktober wordt het vaarseizoen traditioneel afgesloten met het Rondje Tiengemeten. De grootste platbodemwedstrijd van Nederland waar de afgelopen jaren meer dan 60 kleine en grote schepen aan hebben mee gedaan.

Aantal dagen

1

Inschepen

26-10-2019, 09:45

Willemstad

Ontschepen

26-10-2019, 19:30

Willemstad

Prijs vanaf p.p.

€100

Oude tijden herleven want na de restauratie in 2003 heeft de HELENA een aantal keren meegedaan met dit gezellige evenement vanuit Willemstad en de huidige schipper wil deze traditie graag weer in ere herstellen.

Reisbeschrijving

Op zaterdagochtend stapt u om 09:45 uur aan boord in Willemstad. De koffie en de heerlijke ‘Helena’-cake staat klaar. De schipper is al naar het Palaver. Hier krijgt hij te horen van de organisatie hoe de wedstrijd deze dag wordt gevaren en welke baan er aangehouden moet worden. Natuurlijk worden ook de laatste weersvoorspelling besproken en eventueel de laatste wijzigingen van het wedstrijd regelement.

Zodra hij terug aan boord is, gooien we de trossen los, want om 11:00 uur draait de Haringvlietbrug. Iedereen die wil kan actief meezeilen. De schipper zal voor de wedstrijd ook overleggen wie wat gaat doen. Wie gaat er sturen, doet de navigatie, bedient de zwaarden, en we zetten natuurlijk als het kan zoveel mogelijk zeilen. Als het weer het toelaat, gaan we met vol tuig, dus met de fok, het topzeil, de kluiver, het grootzeil en de bezaan starten. Heeft u geen idee wat u kunt doen dan is dat geen probleem. We hebben genoeg tijd voor de start om te oefenen en er gaat extra ervaren bemanning mee. Wilt u alleen komen genieten van het schouwspel van alle historische schepen op het water is dat ook prima.

Aan boord ontbreekt het u aan niets. Voor het startschot van 12:30 uur zal er nog snel een hapje gegeten kunnen worden en tijdens de wedstrijd zal iedereen regelmatig worden voorzien van een warme drank.

Benieuwd naar het schip?

Heeft u vragen?