Pinha en geit

Pinha en geit

Pinha en geit

11 januari 2013

Door kok Wouter: Op mijn favoriete groenten- en fruitmarkt in Mindelo word ik altijd vrolijk ontvangen. Ik zag er dit keer een stuk fruit liggen dat ik nog niet eerder had gezien. Een groen en stekelig stuk fruit dat ze hier Pinha noemen. Het vruchtvlees is wit en vlezig en de smaak laat zich eigenlijk nauwelijks vergelijken met fruit dat wij kennen. Iets zurig, maar niet echt fris zoals een appel of een ananas. Zelf ben ik niet echt een fruitliefhebber en heel bijzonder vond ik dit ook niet. Veel van onze gasten vonden hem gelukkig heerlijk.
De vorige keer heb ik hier een geit gekocht, die heb ik bereid bij ons laatste feestmaal. Mijn eerste geit, dus het was een beetje een gok hoe ik die moest klaarmaken. Ik heb hem eerst aangebraden in de pan met wat peper en zout, daarna in een braadslee gelegd. Wat grof gesneden ui en knoflook erbij een fles rode wijn erover leeggegoten en nog wat laurier, Provençaalse kruiden en een flinke schep boter. +/- 3 uur in de oven laten sudderen en zo nu en dan een scheutje water erbij. Van het braadvocht een jus gemaakt om over het vlees te gieten. Daar kon, wat mij betreft, geen Pinha tegenop.