Video’s

Onze avonturen in beeld

Onderstaand een aantal films over de OOSTERSCHELDE. Meer video’s zijn op Youtube te vinden.

Kaapverdiëreis

05:21 min

Kaapverdië

Ontdek de Kaapverdische archipel met driemaster OOSTERSCHELDE. De reizen bieden een goede mix tussen actief zeilen en excursies op tenminste 6 eilanden.

Dagtochten met de OOSTERSCHELDE

01:30 min

Rotterdam

Beelden van een dagtocht gemaakt met de OOSTERSCHELDE vanuit de Veerhaven te Rotterdam. Onder honderden vierkante meters zeil ontspannen in een bijzondere entourage. Samengesteld door Dick van Andel.

Compilatie Tweede wereldreis (2012 – 2014)

10:34 min

Wereldwijd

Compilatie van de videos van de 2e wereldreis, voor ons gemaakt door Kai Dieho, Gijs Konings, Enst-Daniël Nijboer, Luuk Tetteroo, Suzi Colpa, Ariënne Dozeman, Fernando Boto, Peter Tetteroo, Arno van Lent en Emmanuel Leus van Tetteroo Media.

2e Wereldreis

33 min

Wereld

9 afl.

Trailers van de trajecten van de 2e wereldreis.

NPO documentaire: De wereldreis van een windjammer

3,5 uur

Wereld

4 afl.

In deze indrukwekkende serie volgt de kijker kapitein Gerben Nab en zijn bemanning tijdens een wereldreis over woeste wateren en langs prachtige vergezichten. Op een historische driemaster van Rotterdam naar Kaapverdië, Brazilië, Kaapstad, Australië, Kaap Hoorn en Antarctica: vijf continenten, drie beruchte kapen en ruim 45.000 zeemijlen (80.000 kilometer).

Aan dek van de OOSTERSCHELDE

05:17 min

Engelse Kanaal

De Amerikaanse filmmaker Philip Harder voer in 1996 mee op een reis van Wight naar Plymouth. Hij had een 16mm-camera en 11 minuten zwartwit-film bij zich. Dit is wat hij maakte.

AUCKLAND – KAAP HOORN

09:23 min

Grote Oceaan

Tijdens de wereldreis van 1996-1998, van Auckland NZ naar Kaap Hoorn, met kranslegging bij de Kaap. Samengesteld door Dick van Andel.

Zeezeilen met de Oosterschelde

02:25 min

Wereldwijd

Oud-kapitein Dick van Andel stelde een korte film samen om een impressie te geven van het leven aan boord van de OOSTERSCHELDE tijdens een zeereis. U ziet zowel opnamen die gemaakt zijn in de tropen als ook beelden van het schip in de ‘Roaring Forties’.