Over ons

Over ons

Reederij Oosterschelde is al 25 jaar een begrip op het gebied van meerdaagse zeilreizen, evenementen en dagtochten onder zeil. In goed gezelschap zeilen op een prachtig schip; vaar mee voor een onvergelijkbare ervaring en geniet van de mooiste gebieden over de hele wereld.
De succesvolle restauratie van de monumentale driemastschoener OOSTERSCHELDE is de start geweest van de rederij.

De driemast topzeilschoener OOSTERSCHELDE is de laatste originele Nederlandse driemaster. Gebouwd in 1917 voor de internationale handelsvaart en volledig gerestaureerd in 1992. Met haar imposante tuigage, haar lengte van 50 meter en haar stijlvol ingerichte interieur, is de OOSTERSCHELDE een indrukwekkende verschijning. Het schip heeft als thuishaven Rotterdam, maar vaart overal waar voldoende water is.

De tweemast stevenaak HELENA is in 1875 gebouwd voor de vaart op de rivieren en is het oudste ijzeren zeilende binnenvaartschip van Nederland. Het schip is sierlijk gelijnd met een hoog gewelfd achterschip. De uitgebreide restauratie werd in 2003 voltooid en sindsdien vaart het schip dagtochten in de wateren rond Rotterdam. Tijdens uw verblijf aan boord ervaart u het rivierzeilen als in de glorietijd van de zeilende Rijnvaart.

Beiden schepen zijn erkend als monument en voorzien in eigen onderhoud door het organiseren van meerdaagse zeilreizen, evenementen en dagtochten onder zeil.