Rivierzeilen

Helena

De HELENA werd gebouwd in 1875 en is het oudste, nog zeilende binnenvaartschip van Nederland. Het schip is na een uitgebreide restauratie weer volledig in authentieke staat gebracht. Stap aan boord, en geniet!

Welkom aan boord

De HELENA voorziet in eigen onderhoud door het maken van vaartochten met groepen tot 48 personen, maar kan ook stilliggend worden ingezet. Het schip is van alle gemakken voorzien en voldoet aan de strengste veiligheidseisen. Vanuit de thuishaven Rotterdam bevaart deze monumentale stevenaak alle binnenwateren, tot Basel aan toe.

Zoekt u een actief dagje uit, een inspirerende vergaderlocatie, een leuke teambuilding activiteit of een authentieke locatie voor een bruiloft? Wat u ook wilt, bij ons kan het! Onze scheepskok maakt onderweg de lekkerste hapjes, maar draait ook zijn hand niet om voor het meest exquise diner.

In het kort

Oudste zeilende binnenvaartschip van Nederland

Inclusief schipper, bemanning en catering

Culinaire gerechten verzorgt door professionele scheepskok

Geschikt voor grote groepen (varend 48 personen, stilliggend 60 personen)

Standaardligplaats in hartje Rotterdam: de Leuvehaven

Gepersonaliseerde arrangementen mogelijk

Benieuwd naar het schip?

Meer informatie

HELENA

Het oudste nog zeilende binnenvaartschip van Nederland

De uit 1875 stammende Rotterdamse stevenaak HELENA is speciaal gebouwd voor de Rijnvaart. Dit bijzondere schip is na een uitgebreide restauratie weer geheel in originele staat teruggebracht. Het schip is nu erkend als monument en wordt door het ministerie van cultuur omschreven als behorend tot de ‘Top van het Nederlandse culturele erfgoed’.

Ontdek ons andere schip...

Anno 1917

Oosterschelde

Anno 1917

Oosterschelde