DARWIN200

In de voetsporen van Charles Darwin

Een ontdekkingsreis in 32 etappes naar de meest exotische plekken ter wereld.

Word een Darwin zeiler

Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen die samen met onze professionele bemanning de Oosterschelde rond de wereld zeilen.

Doe mee met het avontuur

We zeilen het schip van haven naar haven waar onze DARWIN LEADERS (jonge wetenschappers in opleiding) hun onderzoeksprojecten zullen uitvoeren.

Zeil in de voetsporen van Charles Darwin

De DARWIN200 wereldreis bestaat uit 32 trajecten die ons van augustus 2023 tot juli 2025 over de hele wereld brengen. Er zijn zowel lange als kortere trajecten zodat er altijd een is die bij jou past. Op alle trajecten waar dat mogelijk is maken we uitstapjes aan de wal, die je de kans te geven de wereld als Darwin te ontdekken.

Of je nu met ons meezeilt in de koude fjorden van Patagonië, of de tropische wateren van Polynesië, zeil mee voor een avontuur dat je je leven lang bij zal blijven.

Bekijk hieronder de beschrijving van alle trajecten!

Zeil in de voetsporen van Charles Darwin

Wil JIJ als DARWIN SAILOR deelnemen aan de DARWIN200-reis?

Samen met het DARWIN200 team zoeken we enthousiaste mensen die samen met onze professionele bemanning de OOSTERSCHELDE rond de wereld zeilt. Iedere etappe brengt ons naar een haven waar teams van DARWIN LEADERS (jonge wetenschappers en talenten) hun onderzoeksprojecten zullen uitvoeren.

Schrijf je in en zeil met ons mee!

 

De bemanning van de OOSTERSCHELDE geeft alle deelnemers training. Zeilervaring is niet vereist, alleen een passie voor schepen en de zee, nieuwsgierigheid naar het onbekende en openstaan voor nieuwe ervaringen.

Alle deelnemers worden geacht actief mee te doen in het wachtsysteem van 4 uur op, 8 uur af. Dit is een bijzondere kans op een fantastische zeilervaring aan boord van een prachtig historisch zeilschip. Ondek de meest exotische plekken op aarde onder zeil, zoals Charles Darwin dat 200 jaar geleden deed.

Lees meer over het DARWIN200 project op de DARWIN200 WEBSITE.