Kaapverdiaans carnaval

Kaapverdiaans carnaval

Kaapverdiaans carnaval

13 februari 2013

Na een mooie dag zeilen van Mindelo naar São Nicolau gaan we voor anker in de baai van Tarrafal. Het is helemaal windstil en we hebben een heerlijke, rustige nacht.
De volgende morgen gaan we rond 09:00 voor de kant om wat water bij te bunkeren. Met een 2-tons-watertank achter op een Bedford uit 1964 en 4 x heen en weer rijden wordt de ‘Oosterschelde’ weer vol getankt.
Wanneer wij weer voor anker liggen en wat klusjes gedaan hebben komt iedereen langzaam terug aan boord na een dag rondkijken op het eiland. Na het breefok-slingeren en koffie en een biertje is het echter het plan om met zijn allen naar Ribeira Brava te gaan, de hoofdstad van het eiland, om daar de carnaval-optocht en -praalwagens te zien. We komen rond 19:00 aan in het stadje, waar Toi al een tafel heeft gereserveerd om eerst even te eten om met een volle maag naar het feest te gaan. Af en toe zien we al vuurwerk en de muziek knalt door de straten. Na het eten lopen we de weg omhoog en na ongeveer 150 m staan we midden tussen de praalwagens, trommelaars, danseressen en feestende mensen. Een prachtig gezicht!
Het hele dorpsplein is afgeladen vol en een vrachtwagen volgebouwd met grote speakers verzorgt de muziek. De praalwagens en hun danseressen passen maar net onder de stroomkabels door en zien er prachtig uit. De sfeer is zeer goed, het is helemaal vol maar niemand loopt elkaar in de weg of wat dan ook, hier kun je het wel even volhouden. Op de terugweg naar de auto’s komen we langs nog een vrachtwagen met een zangeres op het dak; wanneer we beneden staan te wachten, komen ze weer langs met een grote groep versierde en verklede dansende en springende mensen er omheen.
Echt een avond om niet snel te vergeten!