Grienden

Grienden

Grienden

15 februari 2013

Even na acht uur in de ochtend vertrekken we uit São Nicolau. In de baai is de wind nauwelijks merkbaar en varen we over een vlakke zee. Hierdoor zien we de groep grienden in de verte. Het is een grote groep van wel 30 exemplaren die onverstoorbaar op koers blijft terwijl wij ze van dichtbij kunnen bewonderen. Nadat we onder de beschutting van het eiland uit zijn, blijkt het fantastisch zeilweer te zijn. De windrichting is bijna noord en de windkracht rond 4 Bft. Niet alleen kunnen we zo Sal Rei in één slag bezeilen, maar met een ‘knik in de schoot’ en alles van top, wordt het ook een heel snelle overtocht met snelheden rond de 8 knopen. Om 22:30 laten we het anker vallen bij Boa Vista.
Op Boa Vista is het echt strandweer en dit komt goed uit op een eiland dat bestaat uit alleen maar zand en strand. Een onbewolkte hemel en weinig stof in de lucht zorgt ervoor dat iedereen die avond rood aangelopen is.
Nu varen we , motorsailend, richting Sal. Alweer de laatste etappe van de laatste reis die we dit jaar op Kaapverdië maken. De ‘Tecla’ ligt in de baai van Santa Maria op ons te wachten. Samen gaan we over enkele dagen verder op onze wereldreis: richting Brazilië.