Veel nationaliteiten aan boord

Veel nationaliteiten aan boord

Veel nationaliteiten aan boord

17 februari 2013

Zojuist zijn we vertrokken van Palmeira. De laatste keer dit jaar in deze haven en de laatste keer dat ik bij de Policia Maritima ging uitklaren. Ik heb ze een leuk kado’tje gegeven voor aan de muur in het eenvoudige kantoortje. 
Behalve de mensen die hebben aangemonsterd voor de oversteek naar Brazilië zijn er ook vier Italiaanse gasten uit Sal aan boord; zij hebben een duikschool op het eiland en varen mee ons mee naar Mindelo voor hun plezier. Daarnaast nog een Belgische gast en twee Nederlandse gasten die ook op Mindelo zullen afstappen. Ik noem steeds maar de nationaliteit omdat we dit keer wel heel veel verschillende nationaliteiten hebben. Naast eerder genoemde gasten zijn er Spaanse, Duitse, Zwitserse, Australische, Amerikaanse, Engelse en Franse mensen aan boord.
Het vertrek was geweldig. Meteen kon al het zeil erbij en liepen we 8 knopen. De zon staat al laag en het is prachtig helder weer met een tamelijk vlakke zee. Een paar heel grote dolfijnen duiken sloom onder ons door en wat vliegende vissen zweven voor ons weg. De volgende etappe! De ‘Tecla’ ligt ook bij Sal, bij Santa Maria. Misschien dat we ze zo dadelijk nog aan de horizon zien, want ook zij varen vannacht naar São Nicolau.