De laatste voorbereidingen

De laatste voorbereidingen

De laatste voorbereidingen

20 februari 2013

We liggen ten anker op de rede van Mindelo. (Porto Grande). De meeste van onze gasten zijn vandaag de mooie wandeling op Santo Antao gaan maken. De vaste bemanning had het druk met de laatste voorbereidingen voor vertrek. Vanmorgen vroeg konden we even aan de kade om diesel te bunkeren. Wouter was de hele dag op pad om voldoende voedsel in te slaan en wij hielden ons bezig met het schip. Een reparatie aan het zeil, wat laatste schilderwerk, stuwen van de boodschappen en het opruimen van het dek,etc.
Eerder schilderden we al het middendek; vandaag ook het achterdek en het schip ziet er weer netjes uit. Alle trossen en wrijfhouten zijn weggestopt. Die hebben we voorlopig niet nodig, dus ook het dek is een stuk opgeruimder. Natuurlijk hebben we ook de kaarten nagelopen, weerberichten bekeken en de pilot nagelezen. Het ziet er naar uit dat we een stevige wind krijgen de komende dagen. Stevig, maar wel in de rug, dus dat komt goed uit. Morgenochtend nog wat laatste fruit en groente en uitklaren. Tegen lunchtijd hopen we te vertrekken.
De ‘Tecla’ ligt naast ons te zwaaien achter haar anker. Zij is al helemaal klaar voor vertrek en zij zal morgenochtend als eerste vertrekken. Wij volgen met een halve dag achterstand, dus we hebben iets om ons op te richten.. Dagelijks zullen we contact houden via de radio en elkaar op de hoogte brengen van het wel en wee aan boord. De ‘Tecla’ staat voor met het vangen van vis. Maar wij hebben sinds vandaag een nieuw kunstaas en gaan in de achtervolging. Wordt vervolgd!