Paraty

Paraty

Paraty

27 maart 2013

De avond na vertrek uit de prachtige baai van Mamangua kwamen we aan bij Paraty, op de vaste wal. Omdat we geen goede kaarten van de haven hebben besloten we eerst te ankeren op veilige afstand. Met het eerste licht konden we voorzichtig met echolood en handlood verder; bij aankomst op de rede van Paraty lag er een ander zeilschip, de ‘Tocorimé Pamatojari‘, die hier in de omgeving als schoolschip vaart.
We organiseerden een tocht per jeep naar enkele prachtige watervallen en naar een door water aangedreven stokerij van cacassa, een locale rum die van suikerriet gemaakt wordt. Verder was er een mogelijkheid om per bus naar Trinidade te gaan; na een rit van 30 minuten kom je bij enkele prachtige stranden met natuurlijke lagunes. Enkele anderen verkenden het stadje; met hoogwater loopt een deel van de straten onder.
Na het ontbijt anker op voor het laatste traject naar Santos, nog ongeveer 140 mijl. Het weerbericht is S 2-3 Bft, ruimend naar E. Laten we hopen dat het weer deze keer meezit; de weergoden gaven ons tot nu toe geen geluk met de wind.