Meer wind, minder wind

Meer wind, minder wind

Meer wind, minder wind

14 april 2013

Nadat de wind was afgenomen en de motor weer het meeste werk moest doen, kwam de wind natuurlijk vanzelf weer terug. Dus de zeilen weer gehesen en de motor weer uit gezet.
Aangezien de wind eerst nog wat zwak was weer al het tuig gezet en met een rustig gangetje zetten we onze koers voort. Tot de barometer begon te dalen en de wind weer toenam. Eerst was dat een zegen, omdat de snelheid hiermee ook omhoog ging. Maar de wind bleef aantrekken en dus moesten er weer zeilen af. En de wind bleef verder toenemen, dus de eerste reven in het langstuig gezet. Dit bleek niet voldoende, omdat de wind nog meer aantrok, dus helemaal dichtgereefd afgelopen nacht in gegaan. Hierdoor wel een goede vaart kunnen lopen en dus zijn we de afgelopen uren erg goed opgeschoten! Nu is de wind weer iets afgenomen en staat er een aangename 5 à 6 Bft wind. En hij is iets geruimd, dus varen we nu halve wind en hebben het topzeil en de binnenkluiver er ook weer bij staan.
Overdag worden we constant gevolgd door verschillende soorten stormvogels en ook zijn de albatrossen een geregeld terugkerend verschijnsel. Het is grappig om te zien hoe je ergens aan went; de eerste albatros werd nog 200 x op de gevoelige plaat vastgelegd, nu blijven de meeste camera’s in de zak als er weer eentje voorbij komt scheren.
Verder zagen we vanochtend een heel mooie regenboog. Deze tekende zich scherp af en was van horizon tot horizon volledig zichtbaar. Maar toen de eerste foto’s gemaakt werden, ging ook de bel voor het ontbijt. Het ontbijt won.
Nu, zoals gezegd, heerlijk aan het zeilen en de vooruitzichten zijn goed. Het schip ligt rustig op de golven, waardoor iedereen zijn rust weer even kan pakken.
Tristan here we come!