Kaapstad #2

Kaapstad #2

Kaapstad #2

3 mei 2013

We zijn in Kaapstad.
Met nog een kleine 150 NM te gaan hield de wind er alvast helemaal mee op, waardoor we nog een nachtje op de motor moesten varen. Bij zonsopgang kwam wel de Tafelberg even in zicht, om daarna weer in een dikke wolk te verdwijnen. Eenmaal vlak onder de kust werden er nog een paar robben gespot en zagen we een heel grote tonijn springen.
De laatste mijlen werden we door vele boten vriendelijk begroet. De loodsen hielpen ons naar ‘ons’ plekje in de haven en eenmaal vast werd er weer gekeken hoe het is om op vaste grond te staan. Velen van ons gingen meteen een stukje lopen, om het gevoel van land weer te krijgen en meteen Kaapstad een beetje te verkennen.
Na het eten werden de mooiste foto’s gekozen, de verschillende baarden vergeleken en zelfs een heus Oosterschelde-lied gezongen! De feeststemming zat er goed in en met een klein muziekje aan dek werd de avond vanzelf nacht.
Onbijt was weer geweldig, met croissants, verschillende broodjes, vers fruit en eieren. Daarna heeft de gastbemanning de dag besteed met het ontdekken van Kaapstad en het genieten op verschillende terrasjes. Toen allemaal snel naar het schip terug om op tijd te zijn voor het eten, want Wouter had gezegd dat hij ‘zou uitpakken’. Dat hebben we geweten! Vijf gangen van de mooiste en smakelijkste lekkernijen. Heerlijk. En dit diner werd nog versterkt door een mooi verhaal van Jan, waarin hij iedereen even onder de loep nam.