We are sailing!

We are sailing!

We are sailing!

23 november 2013

Jimbo (uit New York):
“Hallo vrienden en familie van allen aan boord van de mooie schoener ‘Oosterschelde’.
We are sailing, we are sailing!
Across the wide Pacific Ocean!
Morning, noon, afternoon and night!
Het is prachtig! De oceaan is majestueus, krachtig, ontzagwekkend, spectaculair!
Het is een groot plezier om veilig over het diepe blauw te varen! Alleen zonsopkomst en zonsondergang (en donkere wolken) kunnen de aandacht weghalen van het altijd veranderend kleed van golven.
Ochtend
Windkracht 6-7 Bft. Deining 3-4 meter. Hemel opklarend. De koers van de kapitein werkt. We hebben ruwere zee en wind vermeden door ze voor te laten gaan en zijn dicht genoeg achter de depressie aan gegaan om wel gebruik van de wind te maken. “No real sailor wants bad weather when at sea!”. We zijn over de helft richting Kaap Hoorn en alles gaat goed!
Noen
I love rock ‘n’ roll! De deining blijft ons heen en weer wiegen als babies in de wieg. 20-30 graden helling. Het hoort er allemaal bij! Soms breekt er een grote golf aan dek. De luiken zijn bedekt om het water buiten te houden. Rustig lezen. Bekwame bemanning. Scheepswerk gaat door. De kok kookt, soep geurt in Job’s kombuis en verse koffie loopt al weer door. De wachten worden vandaag om 20:00 veranderd. We krijgen nieuwe teams, nieuwe persoonlijkheden om mee om te gaan en om mee te zeilen. Het is geweldig om zo’n verscheidenheid aan intelligente, bekwame en begaafde scheepsmaten aan boord te hebben. Het is een voorrecht om deze grote oversteek met ze te delen. Lunch om 13:30 is bij toverslag 14:30! We zijn weer voldoende lengtegraden overgestoken om de zon weer op de goede tijd te laten opkomen en ondergaan! Nieuwe wachten en nieuwe tijd! No Worries Mates!
Middag
16:15. Woody geeft een lezing over zijn reizen in Afrika en in het bijzonder een diashow van zijn duikreizen (hallo Anitra!). We hebben foto’s gezien van zijn begeleide reizen naar Mozambique inclusief safari in Kruger National Park. Luipaarden, olifanten, neushoorns op land; Manta-roggen, walvishaaien, kleurrijke vissen en een tandbaars met grote lippen onder water!
Omstreeks 17:50 op 52°12’ Zuid en 118°51’ West, hield kapitein Arian een korte toespraak en gooide onze ‘message in a bottle’ in de zee! Hij vertelde hoe fijn het zou zijn als iemand de fles zou vinden en we emails van hen ontvangen tegen de tijd dat we bij de Falkland Eilanden aankomen! Het is nu 18:45 Boordtijd. Avondeten is in aantocht! Hongerige magen te vullen voor onze kok Job! Good chow, mates!
Avond
Eten voorbij; afwas gedaan. Nieuwe wachten zijn ingegaan. Wind neemt af. Jana en Arno, bemanning, halen de stormfok weg midden in de nacht! Al een hele klus in daglicht, laat staan tijdens een koude en winderige nacht! Omhoog gaat de normale binnenkluiver. Dit houdt ons bezig en de avondwacht is weer voorbij voor je het door hebt. Het is middernacht en tijd om te slapen.
Dus morgen, middag en nacht, wij zeilen! Het is geweldig! We zijn zeelui!
Love and Best Wishes to Everyone!
PS: had ik al verteld over de majestueuze albatrossen en andere vogels die ons volgen? Nieuwe huisdieren op zee, geweldig om naar te kijken.”