BBQ-en

BBQ-en

BBQ-en

28 augustus 2014

Na een ochtend wandelen door Ålesund hebben we net na de lunch de trossen losgegooid. Er stond een gunstige wind vanuit het noorden, dus we hebben meteen de zeilen gezet en de motor uit. Rustig de Sulafjorden ingezeild, een paar makrelen gevangen en gehoopt dat de zon het nog zou gaan winnen. Dat bleek uiteindelijk niet het geval, dus het werd geen BBQ vanavond.
Bij Berkvika hebben we het anker laten zakken voor de nacht. Hulde aan onze kok Jessica, die op het laatste moment nog een prima maaltijd op tafel wist te krijgen!
De volgende ochtend met het ontbijt zijn we weer vertrokken om een goede afstand af te leggen. Ook nu weer hebben we een stukje buitenom gevaren. Gelukkig zat de wind weer mee en hebben we de hele dag heerlijk gezeild. En aangezien er buiten wat minder golven stonden dan de vorige keer, kon iedereen er volop van genieten. Vandaag was er meer zon te zien, dus we kregen goede hoop dat we vandaag dan eindelijk de BBQ aan konden gaan steken. Twee ankers laten vallen in de baai bij Moldestad, een tent gebouwd om de wind tegen te houden en BBQ-en maar! De verse makrelen, worstjes en salades waren heerlijk, zeker na een goeie dag zeilen.
Na het ontbijt zijn we weer vertrokken en zeilend langs Måløy gevaren, onder de brug door, richting Fåfjorden, de Frøysjøen door en de Sørgulen in. Daar aan het eind weer voor anker gegaan. We werden aan drie kanten omsloten door 500 meter hoge bergwanden. Daar was het tijd om te zwemmen, wandelen en genieten van de omgeving.
Inmiddels zijn we weer onderweg en is er een klein beetje wind op komen zetten, dus we zijn rustig aan het zeilen, het volgende fjord tegemoet..