Afscheid

Afscheid

Afscheid

25 oktober 2014

We vertrokken van Cabrera onder zeil. De wind was eerst nog zeer zwak, maar later die ochtend naam hij toe tot 4 Bft en onder vol zeil zeilden we de baai van Palma in. Aan het eind van de dag moest de motor er toch nog even aan te pas komen om naar Andratx te varen. Daar gngen we voor anker en wandelenden we nog wat in het wel heel Duits geörienteerde stadje.
Vanmorgen na het ontbijt gingen we ook daar weer onder zeil van het anker en zeilden we naar Isla Dragonera, het drakeneiland. In een heel mooi baaitje gingen we ten anker voor een korte zwem- en wandelstop. Het eiland, met een kasteeltje en een botanische tuin, was leuk om te bezoeken en de baai, waar we in het lauwwarme zeewater konden springen, was prachtig.
Sowieso is het verschil met de Nederlandse herfst groot: overdag wordt het hier nog bijna 30 graden en zoals gezegd is het heldere zeewater heerlijk om in te zwemmen.
We zijn inmiddels aangekomen in Soller, het eindpunt van de reis. Vanavond rest ons een fijne barbecue, morgenochtend nemen onze gasten afscheid van het schip.