Onderweg naar Kaapverdië!

Onderweg naar Kaapverdië!

Onderweg naar Kaapverdië!

13 november 2014

We zijn weer vertrokken, de reis van Valencia naar Cabo Verde is begonnen! Op naar de zon!
Toen gisteravond iedereen aan boord was, hebben we meteen los gegooid om zo veel mogelijk tijd te hebben om de Middellandse Zee af te komen. Al snel zeil gezet en voor we het wisten, zeilden we met zeven en een halve knoop door het vlakke water. En omdat de voorspellingen niet bijzonder goed zijn qua wind de komende dagen, veel tegen, was dit echt een cadeautje. Tot vlak voor Cabo de la Nao hebben we kunnen zeilen voordat de wind tegen ons draaide en we de motor moesten starten.
Op dit moment, genietend van de ochtendzon, worden de zeilen, vallen, schoten en andere lijnen uitgelegd aan de gastbemanning. De meesten zijn oude bekenden en de rest ervaren zeilers, dus alles wordt makkelijk opgenomen en begrepen.
Nu is het afwachten wat de wind daadwerkelijk gaat doen. Voorlopig varen we in een rechte lijn richting Cabo de Palos (zuidoost-hoek van Spanje), maar als de wind sterk gaat toenemen, zullen we dicht onder de kust kruipen omdat de wind bij de kust meestal een (kleine) hoek maakt en dus niet recht tegen is. Hierdoor kan er zeil blijven staan en blijft de snelheid dus ook hoger. Tevens zal onder de kust het water vlakker zijn, wat de snelheid ook ten goede zou moeten komen.
We gaan het zien.