We zijn er!

We zijn er!

We zijn er!

1 december 2014

De wind bleef maar krimpen en uiteindelijk kwam deze zelfs uit het westzuidwesten. Maar de voorspelling bleef stug volhouden dat hij zou gaan ruimen naar het noorden, dus dat wij wat oostelijk van onze koerslijn zaten vonden we niet erg. En zowaar, na een laatste bui, ja een bui, draaide de wind naar het noorden. Jammer genoeg duurde dat twee minuten en toen ging de wind geheel uit. Dus het laatste stuk hebben we op de motor gevaren. In de middag zijn we aangekomen in Palmeira op het eiland Sal.
Nadat de visa waren geregeld hebben we de BBQ aangestoken voor een lekkere, gezellige laatste avond.
De laatste dagen hebben we ook weer wat natuur mogen bewonderen. Een tijd lang zijn we gevolgd door een groep Clymene-dolfijnen en zagen we vliegende vissen, vliegend. De volgende ochtend vonden we er een op dek, dus die konden we uitgebreid bestuderen.
Het weer is goed van slag. De winden van de afgelopen dagen zijn niet geheel wat je mag verwachten. Daarbij valt er op de Kaapverdische eilanden per jaar zo’n 200 mm regen. Dat hebben we sinds aankomst al ruimschoots gehad! Laten we hopen dat dat nu dan ook voorbij is.