Mindelo

Mindelo

Mindelo

20 december 2014

Op dinsdagavond 16 december komt iedereen aan boord voor onze tweede reis rond de Kaapverden. Na een korte introductie over het schip en de komende tocht gaan we snel anker op. Na het eten zetten we wat meer zeil voor onze ruime windse rak richting onze eerste stop São Vicente. Met ruime wind gaat het schip flink rollen. Voor de magen van veel mensen die net ‘s ochtends nog uit het koude Nederland, Engeland, Duitsland of Oostenrijk zijn vertokken is dat net te veel. Gelukkig zijn we de volgende middag bijtijds voor anker bij Mindelo en is het leed snel vergeten. Even later staat ieder al op de kant voor een bezoek aan deze hoofdstad van São Vicente.
Donderdag staat in het teken van het bezoek aan Santo Antão, het groenste eiland van de Cabo Verde, waar een mooie en lange wandeling gepland staat. ‘s Ochtends vroeg vertrekt ieder met de veerboot naar het buureiland, en ‘s avonds komt iedereen terug met verhalen over de mooie vergezichten en de prachtige wandeling. Iedereen heeft tijdens de overtocht met de veerboot moeten lachen om het onhandige lopen van de mensen, onze gasten waren inmiddels wel wat meer gewend!
Bij terugkomst hebben we het schip ingericht voor een feestelijke BBQ met verse vis. Samen met de heerlijke salades gaat dit er wel in.
Na het ontbijt de volgende morgen hebben we de zeilen gehesen voor een prachtige zeildag naar het volgende eiland, São Nicolau. Onder een heldere sterrenhemel laten we het anker vallen in de baai bij Tarrafal, São Nicolau.
Vandaag is iedereen met de tour mee rond het eiland. We wachten in spanning op de verhalen over Monte Gordo en Caberinha.