Laatste eiland

Laatste eiland

Laatste eiland

6 februari 2015

Inmiddels zijn we aangekomen op het zesde en laatste eiland dat we deze reis zullen bezoeken: Boa Vista. De reis van São Nicolau naar Boa Vista was heel voorspoedig. We vertrokken ‘s nachts, onder klein zeil en met hulp van de motor om wat hoogte te winnen. Voor de meeste mensen de kans om een lekkere lange nacht te maken. Na het ontbijt zetten we, bij wijze van ochtendgymnastiek, de rest van de zeilen en bedankten we de machinekamer. Rond 20:00 uur lieten we het anker vallen op de rede van Sal Rei.
Boa Vista is een totaal ander eiland dan alle andere. Het fijne, witte zand dat is overgewaaid uit de Sahara heeft hier prachtige duinen gevormd en mooiere stranden dan hier vind je nergens. Ukie, onze Kaapverdiaanse gids, laat iedereen de mooiste plekken zien en vertelt over zijn andere baan: bescherming van de zeeschildpadden. Op Boa Vista vind je de op een na grootste ‘kolonie’ butskopschildpadden ter wereld en nu het strand meer en meer door het toeristen wordt bevolkt en het inwonertal van het eiland groeit, is bescherming hard nodig.
Helemaal het laatste eiland dat we bezoeken is het eigenlijk niet. We liggen namelijk ten anker achter een klein eilandje (Ilha de Sal Rei) waar we in de namiddag nog even een wandeling gaan maken.