Cabo Verde, no stress

Cabo Verde, no stress

Cabo Verde, no stress

17 februari 2015

Cabo Verde, no stress! Dat staat hier op t-shirts in de winkeltjes. Dat is ook precies wat je denkt als je eens een boodschap moet halen, havengeld gaat betalen of neerstrijkt op een terrasje.
De afgelopen dagen waren er weliswaar af en toe wat wolkjes, maar met heerlijk weer en de wind in de goede hoek konden we prachtig zeilen. Bij het vertrek uit Mindelo hadden we eerst nog een zeer harde wind, veroorzaakt door het Venturi-effect tussen de eilanden Santo Antão en São Vicente. Goed gereefd en zo goed en zo kwaad als het ging uit de smalle zeestraat gekruist om vervolgens een mooie lange slag naar São Nicolau te maken. De wind ook weer een normale NO 4 Bft.
Overal waar wij deze week het anker laten vallen komt de opzwepende muziek van het carnaval aanwaaien. Elke dag, de hele dag. Jong en oud verzamelen zich in de straat om in de optocht mee te dansen. Geweldig om te zien hoe werkelijk alle Kaapverdianen meewiegen met de drumband.
Vandaag, 17 februari, liggen we voor anker bij Boa Vista. Het eiland met de wandelende duinen, uitgestrekte stranden en een klein eilandje voor de kust met een heuse ruïne van een fort uit vervlogen tijden. Nou, een kleintje dan.
Op ons gemakje wandelen, snorkelen en een kampvuur. Alles langzaamaan, Cabo Verde, no stress.