Isle of Lewis

Isle of Lewis

Isle of Lewis

4 juni 2015

De volgende dag zijn we met zijn allen naar de standing stones gegaan op het eiland Lewis. Deze zijn groter en ouder dan Stonehenge, dus erg indrukwekkend.
Toen de wind ging liggen zijn we vertrokken richting Dunvegan. Daar kwamen we in de ochtend aan en hebben we onze tijd genomen voor een lekkere wandeling en het bekijken van de zeehondenkolonie die hier leeft. Na de lunch zijn we weer vertrokken en hebben we de zeilen gehesen voor een stuk van 80 NM zeilen richting Staffa.
Precies volgens planning zijn we hier vroeg in de ochtend aangekomen en met zijn allen aan land gegaan om Fingal’s Cave te bekijken. Aangezien Felix Mendelssohn zijn Hebrides Ouverture geschreven heeft met deze grot als inspiratie wilden we graag dit stuk laten horen in de grot. Dit was niet echt een succes, omdat het geluid dat de grot zelf maakt een stuk luider was dan onze boxen teweeg konden brengen. Maar ook zonder klassiek stuk blijft het een erg indrukwekkend gezicht. De kolommen van basalt 20 meter hoog, geheel door de natuur gevormd, in een grot van 75 meter lang.
Toen iedereen weer aan boord was hebben we weer zeil gezet en zijn we de middag ingezeild onderweg naar Tobermory. Hier het anker laten vallen in de baai en genoten van een prachtige avond.
Straks wacht ons nog het laatste stuk, door de Sound of Mull, richting Oban.