Shiant Bay

Shiant Bay

Shiant Bay

8 juni 2015

Na een vlotte wissel kwamen de nieuwe gasten in Oban aan boord. Na het gebruikelijke welkom zijn we meteen vertrokken en de Sound of Mull ingevaren. Hier de nacht doorgebracht, voor anker in Scallastle Bay. Na het ontbijt vertrokken richting Tobermory om daar een dag te genieten van alles wat dit dorpje te bieden heeft.
De volgende ochtend was de depressie die ons ophield voorbij en konden we het ‘open’ water opzoeken. Eerst een stuk op de motor om hoogte te pakken, om vervolgens zeil te zetten en een heerlijke middag te genieten van de Schotse wateren, onderweg naar het eiland Canna. Daar tegen het eind van de middag het anker laten vallen om iedereen de gelegenheid te geven een lekker stuk te wandelen. Na het diner gingen er nog enkelen de benen strekken voor we het anker ophaalden.
Aangezien het rustig weer zou gaan worden vandaag, hebben we de motor gestart en zijn we in de nacht doorgevaren naar de Shiant Eilanden. Hier gingen we vanochtend voor anker in de baai en we hebben de gasten op de kant gezet voor een ochtend zeevogels kijken. Er is iemand mee die heel graag papagaaiduikers wilde zien. Dat is gelukt, ze vliegen je hier in zwermen om je oren! Evenals de zeekoeten, stormvogeltjes, kuifaalscholvers, mantelmeeuwen, enzovoort Er is dit keer geen echte ‘vogelaar’ mee, daarom kan het zijn dat er wat foutjes in de determinatie voorkomen.