Rostock

Rostock

Rostock

10 augustus 2015

Na Aalborg varen we met alleen crew naar Rostock. Zo hebben we even de tijd om ons voor te bereiden op de te varen dagtochten. Midden in de nacht komen we aan en de volgende ochtend gaan we meteen van start. We liggen in een pakket van 5 schepen aan de kade en elke dag is het weer goed communiceren met elkaar wie wanneer moet varen en wie dus als eerste aan de kade gaat en in welke volgorde we naar buiten werken. Het is prachtig weer en zeker in het weekend is het erg druk op de kant. 
We varen tochten van 6 of 4 uur, wat voldoende tijd geeft om naar Warnemünde te varen, een stuk te zeilen buiten en weer naar binnen te gaan. Dan schoonmaken en dan gaan we nog een keer.
De avondtocht op zaterdag zit helemaal vol, bij alle schepen, wat het erg druk maakt in de smalle vaart. Iedereen wil op tijd binnen zijn om het vuurwerk te zien. 
De laatste tocht op zondagmiddag, was de kers op de taart! Heerlijk zeilweer, zon en wind, en wanneer we buiten zijn zetten we al het tuig. Varen een stuk, gaan overstag en varen helemaal naar binnen onder zeil! De gasten aan boord konden nauwelijks geloven dat de motor niet gebruikt werd, zo mooi ging het! Tot vlak voor de haven blijven we zeilen, waar iedereen aan boord erg van geniet. 
Zondagavond hebben we nieuwe gasten aan boord gekregen en we zijn klaar om te vertrekken richting Bremerhaven. Het belooft een mooi stuk zeilen te worden met een oostelijke wind.