Oostende

Oostende

Oostende

2 september 2015

Na Sail Royal Greenwich kwam er een groep Rotterdamse vrienden aan boord voor de tocht naar Rotterdam. Eerst een avond rustig borrelen op het schip om de volgende dag te vertrekken. De weersverwachtingen waren erg goed met een 3 Bft uit het westen. 
We zijn vertrokken de Thames op om nog een laatste keer de Tower Bridge te bewonderen, voor we richting zee gingen sturen. Met het tij mee knalden we zo de rivier af en het estuarium in. Ook daar stond het tij nog goed, waardoor we ‘s avonds aan Margate voorbij voeren en de kust achter ons lieten. 
Jammer genoeg werkte de wind niet echt lekker mee en bleef steken op een kleine 2 Bft, waardoor de stroom ons lekker mee spoelde. Maar we zeilden stug door en tegen de ochtend kwamen we rond Duinkerken tussen de banken uit. Daar besloten de motor te starten om de zwakke wind een beetje te helpen en ons naar Oostende te duwen. 
Daar aan het eind van de middag aangelegd en de borrel weer gestart. En aangezien het zulk lekker rustig weer is, de BBQ uit de store gehaald en volgegooid met biefstuk en tonijn. 
Nu geniet men nog van een wijntje op dek en tegen middernacht zullen we de trossen weer losgooien om richting Rotterdam te varen. De wind zal vannacht rustig zijn en tegen de ochtend wat opkomen. We hopen allemaal dat dit ook echt gaat gebeuren en verheugen ons om de Nieuwe Waterweg en Nieuwe Maas onder veel tuig te kunnen bezeilen. 
We zien het morgen.