Helden van Kaap Hoorn

Helden van Kaap Hoorn

Helden van Kaap Hoorn

25 november 2015

De ultieme prestatie voor zeilers is het ronden van Kaap Hoorn, de beruchtste kaap ter wereld. Vierhonderd jaar nadat Nederlanders Kaap Hoorn ontdekten, opent het Maritiem Museum Rotterdam op 28 november 2015 de tentoonstelling ‘Helden van Kaap Hoorn’. 
Bezoekers ervaren aan de hand van persoonlijke verhalen hoe Kaap Hoorn ontdekt werd en waar de hedendaagse fascinatie voor de Kaap vandaan komt. Bezoekers zien levensechte beelden van de Australische fotograaf Alan Villiers uit de jaren twintig, maar er is ook materiaal van de succesvolle ronding in 2013 door de Dutch Tall Ships: driemasttopzeilschoener ‘Oosterschelde‘, ‘Bark Europa‘ en de ‘Tecla‘.

Bezoekt u de tentoonstelling tussen Kerst en Oud en Nieuw? Neem dan ook een kijkje aan boord van de ‘Oosterschelde’, in de museumhaven. Het schip is van 26 december tot en met 31 december voor publiek geopend van 11:00 tot 15:00 uur!