En papa doet het

En papa doet het

En papa doet het

17 januari 2016

Gastbemanningslid Ingo, de ‘ex-landrot’ ofwel de ‘zoetwatermatroos’, schrijft:
“‘Pappa, dit moet je doen! Once in a lifetime’, dat is wat mijn dochter Isabella zei voordat ik het voornemen had mee te doen aan de zeiltocht met de ‘Oosterschelde’ vanuit Rotterdam. Ze heeft gelijk; jaren lang lezen over zee-verhalen van Hornblower, tot de vertellingen van Jack Aubrey en Stephen Maturin (‘Master and Commander’). U moet weten dat ik het laatste bemanningslid ben dat aan boord ging. Ik heb na de kerst de tv-afleveringen gezien en kreeg te horen dat er nog plek was om op te stappen. 2 januari 2016, de mijlentikker.
Nu, na twee weken, beginnen alle bellen te rinkelen. Eindelijk avontuur, de Noordzee met de Zeeuwse kust, België voorbij en de Franse kust, het Kanaal door. Het weer dient het toe te laten, immers het is wachten op een dienstige wind, liefst uit het noorden. Oh oh, wat ben ik blij met mijn zeebenen. Niet iedereen is behept met dit punt. Vele mensen aan boord hebben effe de tijd nodig om te wennen, daarna gaan ze ervoor. Iedereen aan de slag, geweldig om dit te mogen beleven. Ik ben zo in mijn sas. Zeilen hijsen en strijken met uitleg en geduld van de vaste crew, geweldige lui. Binnen afzienbare tijd worden landrotten omgetoverd tot werkbare lieden, die keihard en met teamspirit dit schip, de ‘Oosterschelde’, in al zijn facetten tot leven laten komen. Ik ben blij dat ik er bij mag zijn.”