Kruisen

Kruisen

Kruisen

9 juli 2016

Zoals eerder gezegd, hebben we de laatste dagen weinig wind en als we wind hebben is het tegen! Maar ook met tegenwind kan je zeilen. De gasten worden steeds beter in het overstag gaan, er worden weinig woorden aan verspild. Als we klaar gaan maken voor weer overstag, loopt iedereen naar ‘zijn’ plekje en komen er duimen omhoog dat we er klaar voor zijn. Top.
Maar natuurlijk moeten we ook af en toe iets anders dan kruisen. Daarom hebben we een stop gemaakt bij de Kanaal-eilanden. De keuze viel op Sark, waar we in een baai aan de oostkant een plekje opgezocht hebben om het anker te laten vallen. Iedereen even de benen strekken op het eiland en hierna aan boord voor een heerlijke BBQ. Na een lange, rustige nacht hebben we het anker weer opgehaald en onze weg vervolgd. Kruisend!
Jammer genoeg komen we met stroom en wind tegen niet heel ver de goede kant op per slag die we maken, dus dan halen we de topzeilen weg en motor-zeilen we verder. De (tegen)wind wordt vanavond wat meer dan de meesten aan boord leuk/lekker vinden, dus we gaan weer op zoek naar een plekje voor de nacht. Dit zal ergens aan de noordwest-kant van Bretagne zijn. Daarom zijn we nu op weg naar de kust en zullen daar de opties bekijken. Zodra morgen het weer beter wordt, zullen we onze weg naar Brest vervolgen.