Gefinisht

Gefinisht

Gefinisht

1 september 2016

De draaiende wind waar ik het gisteren over had is een heel stuk langer in het zuiden gebleven dan gedacht, dus we hebben de afgelopen 24 uur gewoon zo snel mogelijk gevaren in een rechte lijn naar de finish. Nu, met nog een kleine 40 NM te gaan, is de draai wel ingezet en is een rechte lijn niet meer mogelijk. De vaart zit er nog wel lekker in en we hopen in de komende twee-en-een-half uur voorbij Hirthals te komen, waardoor we onze lijn lang genoeg kunnen maken om met 1 gijp naar de finish kunnen. Dit gaat lukken als de wind de komende paar uur niet veel verder gaat draaien. 
Hoe dan ook, het ziet er naar uit dat we vroeg in de ochtend over de finish zullen gaan. Dan wordt het afwachten wat de andere schepen gedaan hebben en nog gaan doen, voor we weten waar we geëindigd zijn. 
We zullen de dag lekker blijven zeilen en als het weer en de zee het toelaten de fotograaf en cameravrouw in de dinghy zetten en een paar rakken langs hen varen. In de middag zetten we dan koers richting onze eindbestemming Göteborg waar we ‘s avonds zullen afmeren.