Vis

Vis

Vis

20 december 2016

Het weer blijft wat onstuimig. Terwijl we ten anker liggen giert het schip heen en weer op de harde windvlagen die van de bergen af rollen. Ook op de berg zelf, waar de meeste mensen gisteren een wandeling maakten, was het weer slechter dan gebruikelijk. Relatief koud, een harde wind en zelfs regen! 
Ondanks dat waren de verhalen bij thuiskomst enthousiast, want Santo Antão is een indrukwekkend eiland. Met mooi en met minder mooi weer.
Vandaag zijn we op São Nicolau, ons favoriete eiland. En dat bleek het ook te zijn voor de mensen die vandaag voor het eerst de mooiste plekken op het eiland bezochten.
Twee van ons gingen niet mee het eiland op. Zij zijn enthousiaste sportvissers, maar ondanks de prachtige visuitrusting die ze bij zich hebben bleef de vangst beperkt. Tot vandaag, want ze gingen mee met een van de lokale vissers en kwamen terug met een boot vol vis: Amberjack, Dorado (Mahi-Mahi) en Garupa (grouper).
Wijzelf vervingen het binnenkluiverstag en repareerden de gescheurde kluiver. Morgenochtend om 6 uur gaan we ankerop naar het volgende eiland: Boa Vista.