Nog steeds zit de gang er goed in!

Nog steeds zit de gang er goed in!

Nog steeds zit de gang er goed in!

13 maart 2017

Af en toe lijkt de wind wat in te zakken, maar al snel komt ze weer terug en schiet de snelheid weer omhoog. Elke vier uur berekenen we welke afstand we afgelegd hebben en steeds weer zit dat ergens tussen de 30 en 35 mijl. Daaruit blijkt wel dat het gemiddelde nog steeds erg hoog ligt. 
Maar dat moet ook wel, want we worden langzaam ingehaald door en gebied met weinig wind, dat vanuit het oosten optrekt. Dus hoe harder we gaan, hoe groter de kans dat we hard blijven gaan. 
Natuurlijk zijn we niet de hele dag alleen maar bezig met onze snelheid. Er wordt getuurd over de golven, de eerste (roodsnavel-)keerkringvogels zijn gespot, we hebben dolfijnen gezien en genieten we van de vliegende vissen, de overvliegende wolken, de sterrenhemel, de volle maan enz. 
Vandaag hebben we ‘dungeon’-tours gehouden, waar we de gastbemanning uitgenodigd hebben in de ‘diepte’ van het schip. Iedereen kon een kijkje nemen in de ruimten waar normaal geen gasten komen. Waar hebben we de frisdranken opgeslagen, waar houden we de groenten koel, hoe ziet de machinekamer eruit? Is er echt een hele store vol met schoonmaakmiddelen, vuilniszakken en afwasborstels? Al dat soort vragen zijn vandaag beantwoord, wat de gasten een beter inzicht geeft wat er allemaal bij komt kijken als je een oceaan oversteekt met 30 personen. Het is net iets meer dan zeil zetten en wachten tot je er bent.