Caraïbische droomreis

Caraïbische droomreis

Caraïbische droomreis

31 maart 2017

We zijn inmiddels al weer even onderweg met een nieuwe groep langs een aantal Caraïbische eilanden. De reis begon in Fort de France op Martinique, waar we iedereen welkom heetten. De volgende ochtend zijn we gaan zeilen richting Le Marin, een plaatsje in de baai aan de zuidkant van het eiland. Daar hadden we even tijd voor een verfrissende duik en een wandeling door het dorpje.
De volgende dag zijn we naar het zuiden afgezakt. Weer niet zo ver, naar Rodney Bay, aan de noordkant van St Lucia. Daar konden mensen naar het fort op Pigion-eiland of weer lekker zwemmen.
Gisteren hebben de gasten een tour gemaakt over het eiland. Vanuit Rodney Bay eerst naar de hoofdstad, Castries. Toen langs de bananenplantages, een rum-destilleerderij, botanische tuin, watervallen, de modderpoelen bij de vulkaan, uitgebreid geluncht en natuurlijk de Pitons bekeken. Inmiddels was het schip naar het zuiden afgezakt en was onderaan Le Petit Piton gaan liggen wachten op de gasten. Een prachtige plek naast een iconische berg.
Het plan was om op het strand te gaan BBQ-en, maar dat liep een beetje anders… De lokalen die het zouden regelen lieten om acht uur ‘s avonds weten dat een BBQ op het strand toch niet ging lukken…! Maar ja, ook dat lossen we wel weer op en dus aten we op dek. Ook lekker!
Vanochtend zijn we eerst rustig rond de Pitons gevaren om die van alle kanten te bekijken en werden we zelf bekeken door een enorme waterschildpad op zo’n 8 meter van het schip. Hierna zijn we een stukje naar het noorden gevaren, naar Marigot Bay, een idyllisch baaitje met palmbomen aan weerszijden. Hier weer geankerd en de tijd genomen voor snorkelen en slingeren met de breefokval.
Na een heerlijke lunch op dek mocht het anker weer omhoog. Nu zijn we zeil aan het zetten om St Lucia achter ons te laten en koers te zetten naar het volgende eiland op het programma: Dominica.