Film in de nacht

Film in de nacht

Film in de nacht

6 april 2017

Terwijl de meeste gasten een prachtige tour maakten op Dominica, voeren wij het schip om, naar het noordelijk gelegen Portsmouth. Onderweg werden we vergezeld door een grote groep dolfijnen, die zich lange tijd mee lieten voeren op boeg- en hekgolf.
Omdat voor vandaag erg weinig wind voorspeld is, zijn we na het eten alvast vertrokken. Met een klein tuig erg rustig richting het noorden gezeild. Omdat de sterren niet zichtbaar waren door de wolken en de maan, en we toch wat entertainment wilden verzorgen, hebben we de beamer naar buiten gehaald en een historische zeilfilm gekeken, geprojecteerd op het grootzeil. Een groot succes!
Achter Guadeloupe viel zoals verwacht de wind weg en moesten we een stukje op de motor, tot Deshaies, een baai aan de noordwestkant. Daar wilden we de tijd nemen voor een rustig ontbijt, een frisse duik, slingeren met de breefokval en snorkelen. Zo gezegd, zo gedaan.
Toen iedereen uitgezwommen was, hebben we het anker opgetrokken en meteen de zeilen erachteraan. Nu, met een rustig windje, varen we aan de oostkant van het eiland Montserrat, onze volgende bestemming. Morgen een tour over dit in 1995 door de vulkaan zwaar beschadigd eiland. We zijn benieuwd!