Antigua

Antigua

Antigua

8 april 2017

De gasten kwamen allemaal voldaan terug na de rondleiding over het deels verwoeste eiland. Erg indrukwekkend om te zien hoe de lavastromen alles op hun pad verslonden hebben. Ook interessant om te leren hoe de pyroclastische wolken nog veel gevaarlijker zijn. Bedenk een stofwolk van 2000 graden Celsius die de vulkaan komt afrollen met een snelheid van meer dan 100 km/uur!
Toen de meesten lekker lagen te slapen, hebben we het anker omhoog getrokken en zijn we richting Antigua gevaren. Vanochtend eerst gekeken in English Harbour of daar een mooi plekje was om voor anker te gaan. Jammer genoeg was dit niet het geval. Maar wel leuk om even doorheen te varen!
Hierna zijn we naar Falmouth Harbour gegaan om daar te kijken wat er mogelijk was. En met een beetje onderhandelen konden we langszij bij de marina. Dus liggen we hier tussen de klassieke zeilschepen en mega-jachten! Heeft ook wel wat..
Wanneer Jan-Willem starks terug komt van het inklaren, gaan we kijken wat dit eiland allemaal te bieden heeft. Morgen, na het ontbijt, gaan we vertrekken voor alweer het laatste stuk naar St Maarten.