Charlottetown

Charlottetown

Charlottetown

4 juli 2017

Na een paar drukke dagen in Charlottetown, met open schip, stores, een paar kleine reparaties en wisseldag was het weer tijd om te vertrekken. Er stond jammer genoeg geen lekkere wind om te zeilen, dus we zijn net buiten Charlottetown een baai ingedoken om de nacht voor anker door te brengen. 
Vanochtend vroeg hebben we de zeilen gehesen en we hebben de hele dag heerlijk gezeild. Er stond (staat nog steeds) een rustig windje wat het een lekkere dag maakte om in te komen voor de nieuwe gasten. Het was ook een dag van veel zeil-handelingen. Eerst alles erop, toen omgebouwd naar voor-de-winds-tuig, met breefok en na het eten ging die weer naar beneden om weer om te bouwen naar vol tuig zonder gaffeltopzeilen. We varen aan de wind en sturen iets west van Îles de Madeleine, omdat we verwachten dat de wind vannacht wat zal gaan ruimen. Zo proberen we genoeg hoogte te winnen dat we ook aan het eind van de nacht ons doel nog bezeild hebben.
En het is gezellig op het water! We zien de Nederlandse schepen ‘Gulden Leeuw’ en ‘Europa’ en ook de ‘BAB Union’ en de ‘Eagle’ de hele dag al. Daarbij is vandaag de eerste walvis gespot, al kwam zijn rug maar een keer boven en konden we zo snel niet zien wat voor soort het was. Verder zijn de Jan-van-genten al weer normaal geworden, evenals de Noordse stormvogel. 
We zullen morgen, eerder dan verwacht aankomen bij de Madeleine-eilanden en daar de tijd nemen die te ontdekken.