Îles de la Madeleine

Îles de la Madeleine

Îles de la Madeleine

6 juli 2017

Aan het eind van de ochtend kwamen we aan bij Îles de la Madeleine. Eerst nog even genoten van een verse kop koffie in het zonnetje op dek, voor de eersten de kant op gingen. Een paar hebben lekker gewandeld, sommigen hebben fietsen gehuurd en een enkeling was blij met de Wifi op een plaatselijk terras. 
Ook de ‘Europa’ had koers gezet naar deze eilanden en kwam gezellig naast ons liggen. Zij besloten in de avond al weer te vertrekken en gaven een leuke show weg door onder zeil te vertrekken in de ondergaande zon.
Wij zijn lekker blijven liggen voor een rustige nacht en zijn de volgende dag, ook onder zeil, vertrokken.
Het doel is het loods station voor de baai van Miramichi, bijna pal west vanaf de Madeleine’s. Maar omdat de wind zou gaan draaien hebben we geprobeerd zo veel mogelijk zuid van de lijn te komen. Dat ging erg goed, tot de wind besloot een stuk verder te draaien dan voorspeld… Dus de gewonnen hoogte waren we snel weer kwijt!
Wel laat ook het wildlife zich weer wat meer zien. We voeren gisteravond door een groep dwergvinvissen, die dan ook meteen veel bekijks trok.
We zullen eind van de dag aankomen bij ons doel, waar we lekker onder de hogerwal zullen kruipen en het anker laten vallen. De voorspelling is dat er vannacht een stevige wind over ons heen gaat komen.