Tadoussac

Tadoussac

Tadoussac

17 juli 2017

We hebben de open dag iets eerder gestopt dan origineel gepland, omdat we ‘s avonds een receptie hadden aan boord. Vlak nadat het schip dicht was voor publiek kwam de catering om voor te bereiden. De avond kwamen er zo’n 40 sponsoren van het evenement kennis maken met onze gasten om een beetje mee te krijgen hoe het is op zo’n schip. Aanvankelijk was het allemaal wat stijfjes, maar al snel werd het erg gezellig. Het zou tot een uur of negen duren, maar toen het vuurwerk om 22:00 uur begon, stond ons dek en dat van de Europa, naast ons, nog aardig vol. Na de vuurwerk-show, wat een echt mooie show was, gingen de meesten naar huis en werd het vrij snel rustig aan boord. 
Vanochtend zijn we uit Saguenay vertrokken (film). Omdat de kade afgeladen stond met mensen die kwamen kijken hebben we alle zeilen omhooggetrokken om ze een mooi uitzicht te geven. De wind wilde niet meewerken, dus de zeilen waren puur voor de show, de motor moest voor de voortstuwing zorgen. 
We hebben de dag besteed aan de Saguenay fjord. Rustig naar beneden gevaren, met omweggetjes door Eternity Bay en Baie de Saint Jean. Ondertussen zagen we nog een aantal Beloega’s voorbijkomen die zich rustig door het koude water bewogen. Nu liggen we voor anker in de baai van Tadoussac, vlak voor de uitgang naar de St Lawrence, waar we wachten tot het afgaande tij bijna weg is. Dan hebben we de vloed mee die ons een duw richting Quebec zal geven. Aangezien het dan net licht zou moeten zijn, hopen we op walvissen voor de ingang. Wie weet…