Kapiteinswissel

Kapiteinswissel

Kapiteinswissel

29 juli 2017

Kapitein Maarten meldt:
“De tegenwind viel gelukkig mee en we konden aardig opschieten. Zoals verwacht konden we voor het laatste stuk de zeilen weer zetten. Met bijna vol tuig zijn we richting het loodsstation gevaren, waar een loodsboot met een erg bekende vorm kwam aanvaren; het bleek een oude loodsboot uit Rotterdam te zijn. Voor de verandering stapte er een erg vriendelijke loods aan boord die het zeilen maar al te leuk vond!
Al snel gingen ook de gaffeltopzeilen omhoog en voeren we onder vol zeil de haven van Halifax binnen. Daar werden we door de vele mensen op de kade vriendelijk begroet. Vele flitsen van de camera’s, geklap en gejuich! Dat maakt binnenlopen leuk!
Eenmaal aan de kade en na schoon schip te hebben gemaakt, begon de laatste avond voor de gasten. Er werd gezellig gebabbeld en hier en daar werd een dansje gewaagd. De crew van de ‘Vahine‘ kwam het schip bekijken nadat Marja Dahl, die normaal op de ‘Vahine’ vaart, afgelopen week met ons meegevaren was.
Na een ontbijt met pannekoeken heb ik net het schip overgedragen aan Arian, die de oceaanoversteek mag doen. En aangezien het een race is, is er maar één ding echt belangrijk: WINNEN!”