Tweede start

Tweede start

Tweede start

3 augustus 2017

We zijn onderweg. Terug naar ‘huis’, Europa dan tenminste. Via Le Havre naar Rotterdam om daar bij aankomst een verjaardagsfeest te vieren. Maar zo ver zijn we nog lang niet… 
Na een prachtige Parade of Sail door Halifax Harbour en het van boord zetten van de loods trimmen we de zeilen die nog staan na de parade en zetten de gaffeltopzeilen bij om ons onder vol tuig richting de startlijn te begeven van de trans-Atlantische race die staat te wachten. Er staat een mooi zuidelijk windje, 16 knoopjes, en met zo’n 8 knopen vaart gaan we na een paar overstagjes te hebben geoefend mooi op tijd de startlijn over. We zijn begonnen! En zo zeilen we de nacht in. 
Helaas neemt de wind langzaam af en in de loop van de morgen (inmiddels 2 aug.) krijgen we het bericht waar we al een beetje op zaten te wachten: de wedstrijd wordt gestaakt en er is een nieuwe startlijn aangewezen, zo’n 300 mijl oost van waar we dan zijn. Inmiddels zijn we lekker onderweg daar te geraken, op de motor welteverstaan, en hopelijk, tegen de tijd dat we daar aankomen, is er weer een windje waar we wat mee kunnen. We houden de weerberichten nauwlettend in de gaten.