Na de race

Na de race

Na de race

27 augustus 2017

Stuurman Jan meldt:
“De trans-Atlantische zeilrace gewonnen. Eerste in onze klasse, eerste overall. Super goed gedaan, maar dan…
Nadat we met een flinke vaart over de finishlijn hebben gezeild en elkaar hebben gefeliciteerd met een goede race, gijpen we en zetten koers naar het zuidoosten, richting Guernsey. We hebben bedacht dat het wel leuk is om wat Kanaaleilanden te bekijken en wat van de Bretonse kust, een van mijn favoriete Europese zeilbestemmingen. We hebben per slot van rekening nog twee weken over om leuke dingen te doen, het is eenzaam aan de top ;).
Eerst dus Guernsey, dan Jersey. Vanaf daar zakken we naar het zuiden en komen terecht in een nogal toeristisch plaatsje dat Saint-Cast-le-Guildo heet. Omdat het een zeer zonnige dag is, zijn er veel mensen in bootjes op het water en het welkom is hartverwarmend. Volgende bestemming: Cancale, bekend om de mosselvangst en de Cancalaise, het type zeilschip waarmee vroeger de mosselen werden binnengehaald.
Vanaf Cancale zeilen we naar Îles Chausey, een eilandengroepje dat door het grote verschil in getijde voor driekwart onder water komt te staan met hoog water, waar er met laag water een heel landschap te bewandelen is. Zeer bijzondere plek die slechts bewoond wordt door een handvol vissersmannen.
Inmiddels zijn we vanmorgen uitgezwaaid in Granville, waar we een gemoedelijk havenfestival bijgewoond hebben, en proberen we met een klein zuchtje wind het Engelse Kanaal uit te kruisen. De stroom gaat zo tegen lopen dus dat zal nog niet meevallen…
Groet aan allen thuis.”