Le Havre

Le Havre

Le Havre

5 september 2017

Update door kapitein Bernt:
“Het is heerlijk weer aan boord te zijn. Zaterdag in stralend weer in een overvol Le Havre aangekomen en gelijk midden in een open schip terecht gekomen. Het was bomvol en mensen waren allemaal enthousiast en vriendelijk. 
Zondag een dagtocht als Sail Out Parade. Het begon vroeg met om 06:30 de catering. Franse slag dus alles voorgeprepareerd in kartonnen boxen aan boord. Om 07:20 de loods, om 07:30 de gasten en stipt om 08:00 los van de kade. Beide sluisdeuren van het bassin gaan bij hoogwater open zodat alle schepen in een keer achter elkaar naar buiten konden. Duizenden mensen op de pieren en het strand om de tocht te kunnen zien. Gelukkig was er niet heel veel wind zodat we alles erbij konden zetten. Gasten zijn bijzonder tevreden om 13:30 weer van boord gegaan. Snel het schip weer terug naar normaal en om 17:00 de nieuwe gasten voor de reis naar Rotterdam aan boord. 
Een gezellige mix van oud-bekenden en nieuwe gasten, die na de inleiding en een warme maaltijd voldaan naar bed gingen. Vandaag op tijd uit de veren en met hoogwater uit het dok. Een heerlijke eerste zeildag, niet veel wind maar genoeg om alle zeilen erbij te zetten en iedereen op het gemak te laten wennen aan de zee. We hopen morgen (dinsdag) aam het eind van de dag een Belgische of misschien wel Engelse haven aan te doen.”