Onderweg

Onderweg

Onderweg

15 december 2017

Na het lange onderhoud was het een erg fijn gevoel om los te kunnen gooien en te gaan varen!
Het weerbericht had er iets minder zin in en voorspelde stevige winden op de Noordzee. Daarom hebben we besloten om het eerste stuk binnendoor af te leggen. Eerst de Nieuwe Maas af, de Oude Maas op en via de Dordtsche Kil naar het Hollandsch Diep om aan te leggen bij Willemstad. Een heel natte, maar wel een várende dag.
De volgende dag zijn we verder binnendoor naar het zuiden gevaren en na twee sluizen, een stukje over de Oosterschelde, het Kanaal door Zuid-Beveland en weer een sluis, naar de Westerschelde. Het plan was om daar te overnachten om vanochtend verder te varen. Maar eenmaal op de Westerschelde ging de wind een stuk liggen en de voorspelling zei dat we eigenlijk een stuk zuidelijker moeten zitten om de eerste mooie wind op te pikken. Dus zijn we stug doorgevaren en zijn we nu Duinkerken al voorbij.
Zoals het er nu uit ziet zal de wind aan het eind van de ochtend gaan draaien naar het noorden/noordwesten, wat betekent dat we kunnen gaan zeilen. Hierna zal de wind weer stevig worden, dus steken wij straks over richting de Engelse kant van het Kanaal, om onder hogerwal te blijven en zo iets rustigere wind te krijgen.